•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Ides of March (2011)

Da bi shvatili koliko su političari nitkovi, potreban je bio ovaj film i gomila moralisanja od strane Georga Clooneya (koji, inače, potiče iz porodice koja se bavila politikom, što mu je i omogućilo da učestvuje u TV serije „ER“).

Sve što se dešava u ovom podmuklom, potkožnom, političkom trileru jeste verodostojno. Ne morate da budete iz neke daleke zemlje da shvatite da stvari zaista jesu takve. Podjednako, ne morate da briljirate od inteligencije da shvatiti koliko je neverodostojno, da neko ko je dugo u politici, i ko se bavi predsedničkom kapanjom, ne zna da je to tako. Slučaj kada je publika pametnija od protagoniste nikada nije dobar za budućnost filma. To je učestalo dešava sa slešerima, te su baš zbog te svoje neozbiljnosti i zabavni. Visokobudžetni scenario ovog tipa ne može da se upiše pod zabavu.

A opet, ovo je film u kojem igraju Ryan Gosling i George Clooney, dve moderne figure, isključivo i jedino, namenjene bilbordovima i reklamama za naočare ili kupaće gaće.

Osnovno pravilo reditelja je: pokriti sve rupe scenarija i režije dobrim glumcima o kojim će se pričati više nego o propustima. Sa njima, filmu može da se progleda kroz trake. Ali sa Philipom Seymourom Hoffmanom, Marisom Tomei, Evan Rachel Wood i Paulom Giamattiem, film nema na šta da se osloni. Da je dvočasovna TV serija, možda bi i moglo, ali za dugometražno prikazivanje u bisokopu...?

Kao politički triler „Ides“ ostaje neuverljiv sa previše nesmotrenih rupa u priči. Međutim, ono što najviše podkopava i sahranjuje ovaj film je Clooneyevo neprestano moralisanje o tome kako je sama priroda politike koruptivna, što krajnje jednostavno zvuči tokom svih tih njegovih govora. Ako i nismo znali to, saznali smo tokom prve trećine filma, ali je Clooney nastavljao dalje i dalje i dalje... dok gledaoci nisu otupeli i, najzad, posegli za snovima u kojima se jedino može naći bekstvo od Clooneya.

Uvek je neprijatno videti da se mediokritet poput Georga Clooneya, bavi ne samo glumom, već pisanjem i režijom. Ima nečeg, pa malo i, gadnog u tome. Kako mu niko to ne kaže?

Žanr:Triler, Drama,
Godina:2011
Reziser:George Clooney
Producent:George Clooney
Scenario:George Clooney
Uloge:George Clooney, Ryan Gosling, Philip Seymour Hoffman Paul Giamatti, Marisa Tomei, Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood
Uzrast:PG-13
Studio:Columbia Pictures
Zemlja:United States
Website:idesofmarch-movie.com/
Jezik:Engleski
Trajanje:101 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila