•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Hallelujah Trail (1965)

Sredinom pedesetih do sredine šezdesetih John Sturges je bio jedan od najuspešnijih hollywoodskih reditelja. U tom je periodu realizovao je niz značajnih filmova, većinom vesterna. Izvrstan poznavaoc tog "najameričkijeg žanra", Sturges je režirao i ovu vestern-komediju, izvanredno zabavan film koji će razgaliti srce svakog gledaoca željnog dobrog humora i nostalgičnog prema starim dobrim kaubojskim odnosno indijanskim filmovima.

Godina je 1867. građani Denvera shvataju da su iscrpili zalihe viskija i da će lokalni rudari ostati bez tog "dragocenog" pića. Trgovac Frank Wallingham povede karavan od 40 kola put Denvera i zatraži od konjičkog pukovnika Thaddeusa Gearharta da ih štiti na prolazu kroz indijansku teritoriju. Kad za to saznaju gospođica Massingale i njezino udruženje za borbu protiv alkohola, zatraže od pukovnika da odbije zahtev za vojnom pratnjom...

U glumačkoj ekipi dobro su poznata imena, od legendarnog Burta Lancastera preko erotične Lee Remick do ekscentričnog Donalda Pleasencea i oskarovca Martina Landaua. Spomenimo i izvrsnu muziku Elmera Bernsteina.

Žanr:komedija, vestern
Godina:1965
Reziser:John Sturges
Scenario:William Gulick, John Gay
Uloge:Burt Lancaster, Lee Remick, Jim Hutton
Award:1 nagrada
Studio:Mirisch Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:165 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...