•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Five-Year Engagement (2012)

“The Five-Year Engagement” je romantična komedija iz 2012. godine reditelja, koscenariste i producenta Nicholas-a Stoller-a, sa Jason-om Segel-om i Emily Blunt u naslovnim ulogama.

Šta se dešava kada dvoje ljudi kojima je suđeno da budu zajedno pronađu jedno drugo? Upravo je ovo istraživačko, ali u isto vreme smešno i tužno pitanje koje postavlja ova komedija. Od trenutka kada se sretnu glavni likovi, nema sumnje da su Tom i Violet jako zaljubljeni. Tačno godinu dana nakon njihovog upoznavanja, Tom je iznenadio svoju dragu vereničkim prstenom. Sve ukazuje na to da će živeti srećno do kraja života. Međutim, događa se puno neočekivanih situacija i...Srećni su zbog činjenice da ih je sudbina spojila na sudbonosno novogodišnje veče. Oni žive u San Francisku, gde je on šef restorana, a ona je akademski psiholog koji sanja o poslu na Berkliju.

Međutim, taj san se neće ostvariti. Ubrzo nakon njihove veridbe, Berkli je odbija i javlja se alternativa: dvogodišnja istraživačka pozicija na Univerzitetu u Mičigenu. To je nešto najbolje za Violet-inu akademsku karijeru i ona prihvata, što Tom u potpunosti podržava. Ali, kada se presele u Mičigen Tom-ove šanse za posao su manej od nule. Jedino mu je preostalo da pravi sendviče u restoranu.

Film ima nepredvidivu strukturu, a na prvi pogled je samo o paru koji odlaže sovje venčanje, godinu za godinom. To jeste u samoj osnovi filma. Ali, najbolje je ono vezano za to da brak ne bi rešio njihov problem – Tom-ova karijera je u ćorsokaku i on pored svrhe života gubi i veselu muškost. On nastavlja da sanja o šefovskom mestu u baru, ali to mesto dobija njegov drug.

Tom i Violet se, vole, raspravljaju, raskidaju veridbu i idu na terapije. Prikazani su i Tom—ovi drugovi i Violet-ine koleginice, koji su svako priča za sebe.

“The Five-Year Engagement” nije komedija o zaljubljivanju. Ovo je komedija o pokušaju da se par vrati na mogući srećan kraj.

Žanr:komedija, romansa
Godina:2012
Reziser:Nicholas Stoller
Scenario:Jason Segel, Nicholas Stoller
Uloge: Jason Segel, Emily Blunt, Chris Pratt
Uzrast:R
Box office:10,6 miliona USD
Studio:Apatow Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:124 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...