•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Dark Power (1985)

U kuću sagrađenu na svetom mestu Tolteka nakon smrti starog Indijanskog vrača koji je tamo živeo useljava se grupa studentica. I to samo nekoliko dana pre "Zlog dana Tolteka".... Trebam li stvarno nastaviti?

Tipičan 80's horror film koji je, ruku na srce, pomalo dosadan tokom prvog dela u kojemu upoznavamo likove koji su doselili u kuću, starog šerifa s bičem i novinarku koja snima reportažu o Toltecima, ali sva ta dosada je i više nego nadoknađena nakon što hiljadu godina mrtvi toltečki vračevi ustanu iz grobova i počnu ubijati ekipu.

Najbolje od svega je što sam siguran da je ovaj film namerno napravljen tako da bude smešan, jer kako inače objasniti situacije poput one u kojima jedan zombie-toltek drži devojku za kosu, a drugi baci tomahawk, promaši devojku i pogodi prvoga u prsa. Pogođeni ga prekorno pogleda i kaže "mmmmmrrrrrrrr", a onaj raširi ruke, slegne ramenima i kaže "rrrrrmmmmmmmrrrrrrr" :) Namerni trash = najbolji trash!

Naravno, kao i u svakom horror filmu koji drži do sebe, tu je i spektakularni završni obračun u kojemu se spomenuti stari šerif i glavni zombie-toltek dobrih 5-6 minuta bore bičevima. Hm, možda je "bore" malo prejaka reč jer njih dvojica veseljaka sve do završnih 20 sekundi stoje na udaljenosti većoj od dometa biča i besno pucketaju bičevima jedan prema drugome. Neverovatno.

Autor: Oleg Berić (HellyCherry)

Žanr:horor
Godina:1985
Reziser:Phil Smoot
Scenario:Phil Smoot
Uloge:Lash La Rue, Anna Lane Tatum, Cynthia Bailey
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:78 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....