•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Crow (1994)

Staro verovanje kaže da vrana odvodi duše preminulih u svet mrtvih. Ali ponekad vrana može mrtve vratiti u svet živih. Eric i Shelly su se trebali venčati na samu Noć veštica, ali noć pre nju su silovali i nasmrt pretukli, a njega ubili nožem i hicima iz pištolja okrutni kriminalci u službi morbidnog Tipa Dollara.

Godinu dana kasnije vrana oživljava Erica i on se želi osvetiti ljudima koji su uništili njegovu i Shellynu sreću. Na tom putu pomoć će mu pružiti devojčica Sarah, koja je njemu i Shelly bila kao vlastita ćerka, i policijski narednik Albrecht...

"Vrana" je kultni status stekao posebnom darkerskom ikonografijom i dizajnom, ali i tragičnom sudbinom glavnog glumca Brandona Leeja, koji je nesretnim slučajem, pod ne baš jasnim okolnostima, u 28. godini izgubio život pri samom kraju snimanja.

Kao da je tužna sudbina njegovog oca, legendarnog kralja borilačkih filmova Brucea Leeja, čija je smrt u 32. godini ostala ovijena velom nepoznanica, prešla i na njega. Reditelj Alex Proyas kasnije je snimio, takođe u žanru fantastike, podjednako zanimljiv film "Grad tame", a u prvu ligu hollywoodskih reditelja plasirao se slobodnom obradom motiva naučno-fantastične proze Isaaca Asimova "Ja, robot".

Tu je i odlican soundtrack na kome se mogu čuti neka velika imena poput Rage Against The Machine, Pantere i još par njih.

Zbog svega ovoga rezultata je jako dobar film, koji bi se trebao svidjti svim fanovima stripova (Vrana je u vrhu strip ekranizacija) kao i onima koji vole kvalitetnu akciju, kao i ljubiteljima vizuelno impresivnih filmova, naročito onima kojima su se svideli Burtonovi Betmeni.

Snimljena su jos tri nastavka koja nažalost nisu ni približno dobra kao original.

NNT
Žanr:akcija, fantazija, triler
Godina:1994
Reziser:Alex Proyas
Producent:James O'Barr, David J. Schow
Uloge:Brandon Lee, Michael Wincott, Rochelle Davis
Uzrast:R
Box office:94
Studio:Entertainment Media Investment Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:102 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...