•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Corruptor (1999)

Kriminalistička struktura ovog filma znatno je obogaćena interesantnim i kvalitetno izvedenim akcionim scenama u kojima se, pored Chow-Yuna Fata, najviše ističe tada mladi Mark Wahlberg (Kralj pornića, Planeta majmuna, Dobar posao u Italiji). Režija je poverena Jamesu Foleyju, reditelju izvrsne drame iz 1992. "Glengarry Glen Ross".

Nick Chen (C.Y.Fat) visoko je odlikovan detektiv njujorške policije, koji sa svojim timom pokušava da uvede red u kinesku četvrt. Taj je deo grada postao poprište nasilnih obračuna između bandi koje nastoje da zagospodare tamošnjim organiziranim kriminalom. U Chenov tim uskoro dolazi novi član, mlad i neiskusan policajac Danny Wallace (M. Wahlberg). Chen je nezadovoljan idejom da se u njihov uigrani tim uvodi novi član bez imalo iskustva, koji je uz to i belac, pa će se vrlo teško uklopiti u sredinu. Malo po malo Wallace počinje da se privikava da sve češće odlazi na zadatke s Chenom. Uskoro će njegovo prisustvo u četvrti privući pažnju lokalnog gangstera Henryja Leeja (R. Young) koji će odmah pokušati da namami mladog policajca da radi u korist njegove organizacije. Usprkos Chenovom protivljenju Wallace će prihvatiti Leejevu ponudu nakon što mu ovaj izvuče problematičnog oca (B. Cox) iz finansiskih problema...

U potrazi za inspiracijom i unošenjem malo živosti i inovacije u filmsku produkciju, Hollywood se devedesetih godina okrenuo istoku, tačnije Hong Kongu, svetskoj prestonici nasilnih i krvlju natopljenih akcionih filmova. To je, uz poigravanje žanrovskim odrednicama, podrazumevalo i uvoz etabliranih hongkonških filmskih zvezda, među kojima su svakako najpoznatiji Chow-Yun Fat i Jet Li. Chow-Yun Fat se u domovini proslavio najviše zahvaljujući poznatom reditelju Johnu Woou čiji su filmovi poput "Bolje sutra 1 i 2" brzo privukli pažnju i holivudskih lovaca na talente. Stoga, i glumac i reditelj su počeli da grade karijeru u američkoj fabrici snova. Iako su mu najpoznatiji glumački nastupi u filmovima "Ana i kralj" i "Tigar i zmaj", Chow-Yun Fat nije prošao nezapaženo ni u akcionim naslovima poput "Elitnih ubica" ili "Potkupljivača".

Kroz te se filmove najviše manifestuje istočnjački uzor, jer su oni, osim pozajmljivanja glumačkog zaštitnog znaka, rađeni uveliko pod uticajem stvaralaštva pomenutog Johna Wooa (Čovek bez lica, Slomljena strela, Nemoguća misija 2).

Žanr:akcija, krimi, drama
Godina:1999
Reziser:James Foley
Scenario:Robert Pucci
Uloge:Yun-Fat Chow, Mark Wahlberg, Ric Young
Uzrast:R
Award:1 nominacija
Box office:15.1M USD
Studio:New Line Cinema, Illusion Entertainment Group
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila