•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Constant Gardener (2005)

Režiser Fernando Meirelles kao da se odlučio da u svojim filmovima prikazuje mesta gde se manifestuje pakao na zemlji. U filmu Grad boga (Cidade de Deus) gledali smo favele Rio de Janeira i bande dece kojima lokalni gangster presuđuje smrt iz ruke drugog deteta. Favele koje su van državnog zakona već pod zakonom bandi, ovih dana okupirala je vojska u potrazi za ukradenim oružjem.

Ono što je pak decenijski stara priča (tekst iz starog National Ceografica) jeste da zemlja koja je ta pod velkim uticajem katoličke crkve anatemiše abortus, tako da se deca rađaju i ostavljaju u unutrašnjosti Brazila manastirima na brigu, odakle deca beže put grada gde žive u bandama koje država, naravno, nezvanično odstranjuje posebnim policijskim jedinicama.

Sa ovog pakla na ulicama Ria, Meirelles nas vodi u Afriku, gde se novi lekovi ispituju na obolelima od HIV-a, ne bi li se uštedeli milioni na laboratorijskim istraživanjima. Ralph Fiennes igra diplomatu u Keniji čija žena (Rachel Weisz) otkriva ovu farmaceutsku zaveru i koja zbog toga gine. Fiennes, kojem je život njegove žene sve do njene smrti ostao skriven počinje istragu koja ga dovodi do istog ishoda, ali neki zlikovci će ipak pasti. Meirelles nas vodi kroz opljačkanu i rajski lepu Afriku i strogo kontrolisanu Evropu. Kroz bedu i korupciju Kenije, odrede smrti Sudana do Velikog Brata Londona i Berlina.

Žanr:drama, misterija, triler
Godina:2005
Reziser:Fernando Meirelles
Producent:Simon Channing Williams
Scenario:Jeffrey Caine, John le Carré
Uloge:Ralph Fiennes, Rachel Weisz, Hubert Koundé
Uzrast:R
Award:Oscar, 23 nagrade i 45 nominacija
Studio:Focus Features, UK Film Council, Potboiler Productions
Zemlja:UK
Website:www.theconstantgardener.com
Jezik:Engleski
Trajanje:129 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...