•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Books of Knjige: Slučajevi Pravde (2017)

Došlo napokon vreme da i TBOK urade taj sudbonosni korak i zakorače na veliko platno. Slučajevi pravde tokom oktobra meseca se prikazuje u svim gradovima Crne Gore i kreće prikazivanje po regionu. Očekivanja su visoka jer su TBOK svojevrsni glas naroda i onaj bunt koji svi osećaju ali malo ko ima i herca da ga pokaže. Trejler nije mnogo otkrivao a akteri su upozoravali da je drugačije od onoga što su do sada radili i da će biti potrebno vremena da se „svari“ film.

Žao mi je, ali mislim da za „varenje“ nije potrebno puno. Režija je na nivou, kao što je i fotografija, i zaslužuju sve pohvale, dok je priča već slabija i suviše jednostavna. Glavni su, kao što je i bilo za očekivati, gegovi TBOK ekipe, i kojih stvarno ne fali. Ima uspešnijih, ali ima i onih koji su manje uspeli. Improvizacija koja je uvek bila njihov zaštitni znak je svedena na minimum, ali je ima, i nije baš najupečatljivija u ovoj formi dugometražnog filma. Ipak, najviše bode oči vulgarnost koje ima i više nego što dobar ukus dozvoljava i sasvim je jasan cilj da se udovolji mlađoj publici. Toliko vulgarnosti nije smešno nego je neumesno. Na plakatu bi stvarno trebalo da stoji da film nije za mlađe od, recimo 16 godina. U manjem obimu se oseti i uticaj haotične vizije sveta Eric Idle i pojedine scene u tragovima podsećaju na Monty Python, ili Eric Idle i Terry Gilliam režiju, ali taj potencijal nije razvijen.

Slučajevi pravde može da bude komercijalni uspeh, ali vrhunac njihove dosadašnje karijere, to svakako nije.

Autor: Nikola Franquelli (Helly Cherry)

Žanr:komedija, drama
Godina:2017
Reziser:Zoran Marković
Scenario:Aleksandar Radunović-Popaj
Uloge:Veselin Gajović, Goran Vujović, Aleksandar Radunović-Popaj
Studio:TBOK Production
Zemlja:Montenegro
Website:www.facebook.com/thebooksofknjige
Jezik:srpsko-hrvatski
Trajanje:87 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila