•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Big Year (2011)

Zakonom bi trebalo goniti ljude koji produciraju film sa Steve Martinom u bilo kakvoj ulozi. Drugi zakon bi trebalo da postoji koji bi gonio publiku koja odlazi u bioskop da gleda filmove Jack Blacka i Owen Wilson (sa iznenaÄ‘ujućim izuzetkom njegove staložene uloge u Woody Allenovom ovogodišnjem filmu „Midnight in Paris“).

Radnja filma je o ljudima koji posmatraju ptice. To je lepo. MeÄ‘utim dosadno je gledati film o ljudima koji posmatraju te ptice, a pri tome nisu niti zabavni, niti duhoviti, a još manje dubokoumni, a oni su razlog snimanja filma. Obzirom da se film vodi kao komedija, ostavlja gledaoca upitanog nije li nešto od presudnog znaÄja za žanr propustio pa se nije zbog toga nasmejao? Likovi plitki kao i sve što nam stiže iz Amerike, Äak toliko da se i ne trude da porade na svojoj dvodimenzionalnosti (o 3D nema ni govora).

Reditelj filma David Frankel obavio je barem jednu dobru stvar, a ona je, pokazao je na najlepši mogući, doduše televizijski naÄin, panoramu i predele od Njujorka do Aljaske. Prosto poželite da odete i posetite ih, ali ako ste u Evropi, znate da imate i lepših predela, pa i ne morate da se majete do njih.

Za ljubitelje ptica ima pregrš zanimljivih ptiÄica u filmu. Ali pre svega, Äini se da je jedina upotrebna vrednost filma veliki turistiÄki mamac, što nikako nije loša stvar, osim što na uduci vise ova tri, tako tragiÄno neukusna, pomenuta glumca.

Na kraju, ako David Frankel ostane bez posla, nikako ne treba da brine jer je takvo oko uvek dobrodošlo Nacionalnoj Geografiji.

Žanr:Komedija
Godina:2011
Reziser:David Frankel
Producent:Stuart Cornfeld
Scenario:Howard Franklin
Uloge:Steve Martin, Jack Black, Owen Wilson
Uzrast:PG
Studio:20th Century Fox
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:101 minut
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...