•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Big Bounce (2004)

Dela popularnog američkog književnika i scenarista Elmorea Leonarda, često puta ekranizirana pri čemu su se adaptacija Leonardovih dela prihvatali i reditelji poput Quentina Tarantina, Stevena Soderbergha i Barryja Sonnenfelda. Leonardov roman The Big Bounce iz 1969. iste je godine dobio svoju filmsku verziju u režiji Alexa Marcha sa Ryanom O'Nealom u ulozi bivšeg lopova. Trideset i pet godina kasnije snimljena je nova verzija priče, a iza kamera je stao George Armitage.

Sitnom prevarantu Jacku Ryanu najveće životno zadovoljstvo je surfanje. Zbog toga odluči da se preseli na Havaje gde može po cele dane uživati u okeanskim talasima. Omiljena mu aktivnost ne donosi novac pa je prisiljen da pronađe posao kod lokalnog građevinara i mešetara nekretninama Raya Ritchieja. Nakon što se sukobi s njegovim posilnim Louom Harrisom, Jack napusti posao, ali mu priskoči u pomoć sudija Walter Crewes ponudivši mu rad u hotelu. Čisteći plažu, Jack se zagleda u Ritchiejevu mladu ljubavnicu Nancy. Malo-pomalo njih dvoje započnu vezu, ali Nancy ima i druge planove s Jackom...

Scenarističkog dela filma prihvatio Sebastian Gutierrez koji je odlučio da zašareni originalni tekst popularnog američkog književnika i scenariste Elmorea Leonarda te ga je pomerio prema žanru kriminalističke komedije uvodeći nove likove. Uprkos znatnim odstupanjima od Leonardove proze, film "Varalice" baštini njegovu efektnu profilaciju likova. Pritom je reditelj George Armitage uspeo realizovati dinamičan i atraktivno snimljen film okupivši prvorazrednu glumačku ekipu.

U ulozi Jacka Ryana je Owen Wilson, a pridružuju mu se oskarovac Morgan Freeman, zatim Gary Sinise, Charlie Sheen, Vinnie Jones i bivša manekenka Sara Foster.

Žanr:komedija, krimi
Godina:2004
Reziser:George Armitage
Scenario:Elmore Leonard, Sebastian Gutierrez
Uloge:Owen Wilson, Morgan Freeman, Gary Sinise
Uzrast:PG-13
Studio:Shangri-La Entertainment, Material, Taormina Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:88 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...