•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Age of Innocence (1993)

Doba nevinosti (eng. The Age of Innocence) je američki igrani film snimljen 1993. u režiji Martina Skorsezea, sa Danijelom Dej-Luisom, Mišel Fajfer i Vinonom Rajder u glavnim ulogama. Film je adaptacija istoimenog romana Idit Vorton, a radnjom je smešten u Njujork u drugoj polovini 19. veka gde opisuje nesrećnu ljubav pripadnika više klase sputanih tadašnjim društvenim konvencijama.

Skorseze je ovaj film posvetio svom ocu Čarlsu, koji je umro nekoliko dana pre nego što je film završen. Doba nevinosti je dobio Oskar za najbolji kostim, dok je Mirjam Margulis dobila BAFTA nagradu za najbolju sporednu glumicu. Vinona Rajder je u toj kategoriji bila nominovana za Oskara, dok je Mišel Fajfer bila u trci za Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu.

Ovo je jedan od boljih filmova sa početka devedesetih prošloga veka, vredi ga pogledati, a i poznate hollywoodske zvezde garantuju uživanje u filmu.

Žanr:drama, romansa
Godina:1993
Reziser: Martin Scorsese
Scenario: Edith Wharton
Uloge: Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer, Winona Ryder
Uzrast:PG-13
Award:Osvojen oskar
Studio: Cappa Production
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:139 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...