•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Teret i Dubina dva Ognjena Glavonića na Moskovskom filmskom festivalu

„Teret“ i „Dubina dva“, filmovi Ognjena Glavonića, biće prikazani na najvećem i najstarijem filmskom festivalu u Rusiji - 41. međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi - u okviru selekcije „Osam i po filmova“ koja je fokusirana na nove načina razumevanja stvarnosti. Festival, čiji je predsednik Nikita Mihalkov, počinje 18. i trajaće do 25. aprila, a Glavonić je ove godine i član žirija koji će odlučivati o nagradi za najbolji kratki film festivala.

Igrani film Teret prati priču Vlade, vozača kamiona, u toku NATO bombardovanja Srbije 1999. godine. Dok prolazi kroz nepoznate predele, okružen posledicama rata, Vlada ne zna i ne želi da zna šta je to što prevozi ali taj tovar vremenom postaje njegov teret.

Koristeći se kombinacijom svetla i zvuka - svedočanstava i snimaka lokacija na kojima su se zločini desili, Dubina dva je dokumentarac o masovnoj grobnici u predgrađu Beograda, koji se direktno, a na meditativni i hipnotišući način, obraća doživljajima, mašti i osećanjima gledaoca.

Dubina dva je premijerno prikazan 2016. godine, na filmskom festivalu u Berlinu, u selekciji Forum. Nakon toga, film je prikazan na velikom broju festivala, osvojivši nagrade za najbolji film u Londonu, Firenci, Sankt Petersburgu, Majorci, Prizrenu, Zagrebu, Beogradu... Nakon prošlogodišnje svetske premijere na festivalu u Kanu, Teret je, do danas, prikazan na 70 festivala širom sveta, na kojima je osvojio više od 20 nagrada. Glavnu ulogu tumači Leon Lučev, a u sporednim ulogama se pojavljuju i Pavle Čemerikić i Tamara Krcunović.

Scenarista i reditelj oba filma jeOgnjen Glavonić, direktorka fotografije Tatjana Krstevski, montažerka Jelena Maksimović, dizajner zvuka Jakov Munižaba. Producenti oba filma su Dragana Jovović, Stefan Ivančić i Ognjen Glavonić, ispred producentske kuće Non-Aligned Films. Teret je nastao u koprodukciji sa Cinema Defacto (Francuska), Kinorama (Hrvatska) i Three Gardens Film (Iran), dok je Dubina dva snimljena u koprodukciji sa Fondom za humanitarno pravo (Srbija) i Cinema Defacto (Francuska).

Trejleri filmova:

https://vimeo.com/178747664

https://www.youtube.com/watch?v=WM9gXCoZU-EGING

Podeli:



Preporucujemo