•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tanasije Uzunović

Rođen je u Nišu 1942. godine. Nakon Umetničke škole u rodnom gradu, kao stipendista niškog Narodnog pozorišta, upisije Pozorišnu akademiju u Beogradu u klasi čuvenih profesora Mate Miloševića i Ognjenke Milićević i glumice Ljiljane Krstić. Eli Finci ga dovodi u Jugoslovensko dramsko pozorište 1967. godine. Tu će odigrati velike i značajne uloge, od kojih se posebno izdvajaju one u predstavama Ruženje naroda, Zli dusi, Hamlet (naslovna uloga), Otelo, Zločin i kazna, Jelisaveta kneginja crnogorska. Godine 2002. prelazi u Narodno pozorište u Beogradu, u teatar iz koga, u statusu prvaka drame, odlazi u penziju tri godine kasnije. Odigrao je niz značajnih uloga u predstavama Velika drama, Bahantkinje, Derviš i smrt, Henri Šesti, Misis Tolstoj, Kanjoš Macedonović, Majka hrabrost i njena deca, Na dnu. Igra i na drugim scenama – poslednja velika uloga mu je ona u predstavi BDP-a centar, Miloš Branković, Hitna pomoć, Zverinjak, Vuk Karadžić, Balkan ekspres 2, Aleksa Šantić, Poslednja audijencija, Moj rođak sa sela. Još kao student nagrađen je u Veneciji, a dobitnik je i mnogih esnafskih priznanja, između ostalih i Viteza srpske glume, Sterijine nagrade, Oktobarske nagrade grada Beograda. Živi i radi u Beogradu.

Filmografija:

1960.-te
1967. Oh, divljino
1967. Koraci kroz magle
1968. Dama s kamelijama
1968. Operacija Beograd
1969. Obična prica
1969. Jahači put mora

1970.-te
1971. Kapetan iz Kepenika
1971. Sokratova odbrana i smrt
1972. Zločin i kazna
1972. Devojka sa Kosmaja
1973. Leptirica
1974. Zakletva
1975. Jad
1975. Suđenje
1975. Treći za preferans
1976. Na putu izdaje
1976. Devojački most
1976. Morava 76
1976. Kuhinja Hans
1976. Prvi garnizon
1978. Razmena
1978. Španski zahtev
1978. Trener
1978. Povratak otpisanih (TV serija)
1979. Čovjek koga treba ubiti

1980.-te
1981. Poslednji čin
1982. Tri sestre
1982. Sablazan
1984. Prokleta avlija
1984. Šta je s tobom, Nina
1987. Lager Niš
1987. Mesto susreta Beograd
1987. Vuk Karadžić
1988. Roman o Londonu (serija)
1989. Boj na Kosovu
1989. Stremnicka
1989. Sabirni centar
1989. Atoski vrtovi - preobraženje
1989. Bunker Palas Hotel
1989. Balkan ekspres 2

1990.-te
1990. Čudesan san Džige Vertova
1990. Iza zida
1990. Kolubarska bitka
1992. Žitije Svetog Simeona
1992. Prokleta je Amerika
1992. Prvi put s ocem na jutrenje
1992. Aleksa Šantić (TV serija)
1994. Večita slavina
1997. Gore dole

2000.-te
2001. Budi fin
2004. Tragom Karađorđa
2004. Skela
2006. Fade to Black
2006. Seljaci
2007. Maska
2007. Badnje veče 1943
2008. Poslednja audijencija
2008. Gorki plodovi
2009. Neko me ipak čeka
2008. Hitna pomoć
2008. Pogled s prozora
2009. Jesen stiže, dunjo moja (TV serija)

2010.-te
2010. Miris kiše na Balkanu (TV serija)
2008-2011. Moj rođak sa sela
2012. Zverinjak
2013. Ljubav dolazi kasnije
2013. Poslednji i prvi
2014. Mali Budo
2016. Komšije

Podeli:



Preporucujemo

Cats (2019) - uskoro
Dani slovenačkog filma od 6. do 9. decembra u Srbiji!
Parasite (Gisaengchung) (2019) (2019)
Goran Višnjić dobio ulogu u jednoj od najpopularnijih...
BOŽIĆ NA PICKBOX NOW: Najlepši filmovi će vas podsetiti...
Sjajne uloge u poslednjih 10 godina koje nisu nominovane za...
PRVI TREJLER ZA NOVI FILM O DŽEJMSU BONDU - "NIJE VREME ZA...
Predstavljen film ČETIRI RUZE
Reditelj "Jokera" snimiće nastavak samo pod jednim uslovom
Daniel Craig u filmu "No Time To Die" završava svoju ulogu...
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 5. do 11. decembra
Skorseze: Molim vas, ne gledajte moj film na mobilnom
Run-off (2016) - uskoro
Arctic Justice (2019) - uskoro
Slavni glumac odlikovan nacionalnim Ordenom umetnosti
"The Irishman", najiščekivaniji film godine, sada možete...
Peti KMMFF od 11. do 14. decembra u Gračanici
Mystery Night: Nož u leđa u bioskopu Vilin Grad
It Chapter Two (2019) (2019)
Ladies night uz film ,,Prošlog Božića" 5. decembra u...
KONAČNO U PRODAJI KARTE ZA PREMIJERU FILMA "AJVAR"
The Art of Self-Defense (2019) (2019)
PO UZORU NA HARIJA POTERA UZBUDLJIVA FANTAZIJA "ABIGEJL"
Srpska premijera filma Grudi rediteljke Marije Perović na...
Groznica sniženja u Cineplexx bioskopima
"Čarobna frula" sa scene Metropolitena
A.S. (25) premijerno prikazan sinoć u Domu omladine
UZBUDLJIVA ANIMIRANA AVANTURA "PLAYMOBIL" U BIOSKOPIMA OD...
Can You Keep a Secret? (2019) - uskoro
Poslednja epizoda serije Preacher na AMC kanalu