•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Talents Sarajevo 2022: Izabran 61 ucesnik

Šesnaesto izdanje programa Talents Sarajevo 28. Sarajevo Film Festivala dočekuje 61 perspektivnog reditelja, glumca, direktora fotografije, montažera, scenaristu, producenta i filmskog kritičara iz jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza.

Učesnici programa Talents Sarajevo 28. Sarajevo Film Festivala dolaze iz 16 od 20 zemalja obuhvaćenih programom, uključujući Albaniju, Armeniju, Azerbejdžan, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Crnu Goru, Grčku, Hrvatsku, Mađarsku, Moldaviju, Rumuniju, Sloveniju, Sjevernu Makedoniju, Srbiju, Tursku i Ukrajinu. Zaprimljeno je ukupno 346 aplikacija, najviše iz Grčke, Rumunije i Turske. Zastupljenost po zemljama ravnomjernija je nego ikad prije, u rasponu od jednog do sedam talenata iz jedne zemlje.

Talents Sarajevo 2022, koji nosi naslov Dis/Content, nastavlja svojim učesnicima pružati širok izbor masterclassova, predavanja, seminara, diskusija, radionica i filmskih projekcija tokom cijelog Sarajevo Film Festivala. Program se sastoji od osam modula, čiji su mentori ugledni međunarodni eksperti iz filmske industrije: Directors Summit, Producers Summit, Acting Studio, Camera Studio, Editing Studio, Pack&Pitch, Script Station i Talent Press. Osim što okuplja mlade filmaše, nudeći im obrazovne sadržaje i mogućnost uvezivanja i saradnje, platforma Talents Sarajevo ih također upoznaje s radom etabliranih filmskih profesionalaca, aktuelnim trendovima i pitanjima u filmskoj industriji, dok istovremeno same talente predstavlja regionalnoj i međunarodnoj filmskoj zajednici.

Pokrenut 2006. godine u saradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i inicijativom Berlinale Talents, program Talents Sarajevo je postao glavni regionalni hub za filmske profesionalce u nastajanju. Član je mreže Talents International koja uključuje slične inicijative u Tokiju, Bejrutu, Guadalajari, Durbanu, Buenos Airesu, Rio de Janeiru, kao i središnjicu Berlinale Talents.

28. Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. augusta 2022. godine.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....