•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sylvester Stallone

Michael Sylvester Gardenzio Stallone (rođen 6. jul 1946 Njujork) američki je filmski glumac, režiser i scenarista. Najpoznatiji je po filmskim serijalima Roki i Rambo.

Stalone je rođen u Njujorku, od Franka Stalonea Starijeg (italijanskog porekla) i Žaklin „Džeki“ Labofiš (rusko-jevrejskog i francuskog porekla). Njegov mlađi brat Frank Stalone je pevač po zanimanju.

Svoju glumačku karijeru započinje u pornografskom filmu Žurka „Kod Kiti i pastuva” (engl. Party at Kitty and Stud's), 1970. godine. Kasnije dobija malu ulogu sa Vudijem Alenom u filmu "Bananas" 1971. Posle toga dobija još nekoliko manjih filmskih uloga, a kasnije se pojavljuje kao gost u TV serijama "Police Story" i "Kojak". Filmsku slavu stiče 1976. godine ulogom boksera u velikim filmskom hitu "Rocky". Za snimanje ovog filma potrošeno je svega milion dolara, a zaradio je u svetu preko 225 miliona dolara. Posle Rocky-ja popularnost mu naglo raste i igra u velikim filmskim hitovima kao što su: "Rocky 2", "Rambo", "Rocky 3", "Rambo 2", "Rocky 4", "Rambo 3", "Tango & Cash", "Cliffhanger", " Demolition Man", "The Specialist" i mnogim drugim. U muzičkom filmu Veštački dijamant iz 1984. gde je igrao sa Doli Parton je osim glume i pevao. Takođe, osim filma on i Doli su snimili zajedničku ploču sa celim pesmama iz filma. Veliki je poštovalac Bolivudske filmske industrije, gde je i snimio jedan film.

Nominovan za Oskara kao najbolji glavni glumac u filmu "Rocky", 1976. godine.

Bio je oženjen sa Sasha-om Czack 1974 - 1985 sa kojom ima dva sina. Nakon razvoda 1985. godine, oženio se sa glumicom Brigit Nilsen od koje se dve godine kasnije razveo. Trenutno je u braku sa Jennifer Flavin sa kojom ima tri kćerke. Najstariji sin Sejdž mu je preminuo u 36-toj godini života. Jednom prilikom je istakao da je veliki vernik i da je sve postigao zahvaljujući Bogu. Živi na Beverli Hilsu u Kaliforniji.

Rođen je istog datuma kao George W. Bush.
Jedan je od vlasnika lanca restorana Planet Hollywood, zajedno sa svojim kolegama, glumcima Bruce-om Villy-som i Arnoldom Schwarzenegger-om.
Odbio je ulogu Džona Maklejna u filmu "Die Hard", 1988. godine (kasnije je ta uloga dodeljena Bruce-u Vily-su).


Filmografija
1970 - Lovers and Other Strangers - Extra
1970 - No Place to Hide - Džeri Sevidž
1971 - Klute - Extra/Man dancing in club
1971 - Bananas - Subway Thug #1
1974 - The Lords of Flatbush - Stanley Rosiello
1975 - Farewell, My Lovely - Kelly/Jonnie
1975 - Death Race 2000 - Machine-Gun Joe Viterbo
1975 - Capone - Frenk Niti
1975 - The Prisoner of Second Avenue - Mladić u parku
1976 - Rocky - Roki Balboa
1976 - Cannonball - Mafioso
1978 - Paradise Alley - Kozmo Karboni
1978 - F.I.S.T - Džoni D. Kovak
1979 - Rocky II - Roki Balboa
1981 - Victory - Robert Heč
1981 - Nighthawks - Det. Sgt. Deke DaSilva
1982 - First Blood - Džon Rambo
1982 - Rocky III - Roki Balboa
1983 - Staying Alive - čovek sa ulice
1984 - Rhinestone - Nick Martinelli
1985 - Rocky IV - Roki Balboa
1985 - Rambo: First Blood Part II - Džon Rambo
1986 - Cobra - Marion Kobreti
1987 - Over the Top - Linkon Hok
1988 - Rambo III - Džon Rambo
1989 - Tango & Cash - Rejmond Rej Tango
1989 - Lock Up - Frenk Leone
1990 - Rocky V - Roki Balboa
1991 - Oscar - Angelo Provolne
1992 - Stop! Or My Mom Will Shoot - Džo Bomovski
1993 - Demolition Man - Džon Spartan
1993 - Cliffhanger - Gejb Volker
1994 - The Specialist - Rej Kvik
1995 - Assassins - Robert Rat
1995 - Judge Dredd - sudija Džozef Dred
1996 - Daylight - Kit Latura
1997 - Cop Land - šerif Fredi Heflin
1997 - The Good Life - Boss
1998 - An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn - sebe
1998 - Antz - Weaver
2000 - Get Carter - Džek Karter
2001 - Driven - Džo Tanto
2002 - D-Tox - FBI agent Meloj
2002 - Avenging Angelo - Frenki Delano
2003 - Taxi 3 - putnik na aerodromu
2003 - Spy Kids 3-D: Game Over - Tojmeker
2004 - Shade - Stivens
2006 - Rocky Balboa - Roki Balboa
2008 - Rambo - Džon Rambo
2009 - Prokleta ljubav - kameo
2010 - The Expendables - Barni Ros
2012 - Bullet to the Head - Džejms Bonomo
2012 - The Expendables II - Barni Ros
2013 - Escape Plan - Rej Breslin
2014 - The Expendables III - Barni Ros
2015 - Creed - Roki Balboa
2017 - Guardians of the Galaxy Vol. 2 - Stakar
2018 - Creed II - Roki Balboa
2019 - Rambo: Last Blood - Džon Rambo
2021 - The Suicide Squad - Kralj Ajkula (glas)
2022 - Tulsa King - Dvajt Manfredi
2023 - Guardians of the Galaxy Vol. 3 - Stakar

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu