•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Svjetska premijera filma “Toma” Dragana Bjelogrlića iz programa Open Air zatvara 27. Sarajevo Film Festival

U programu Open Air ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala je osam filmova, uključujući i film “Toma” Dragana Bjelogrlića, čijom će svjetskom premijerom 20. augusta biti zatvoren 27. Sarajevo Film Festival.

Film “Toma” je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film pratimo i živote poznatih umjetnika tog vremena: Silvane Armenulić, Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. Scenarij potpisuju Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić, Maja Todorović, a direktor fotografije je Goran Volarević. Glume: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke - Mirjana Karanović. Film će na zatvaranju 27. Sarajevo Film Festivala biti prikazan na više festivalskih lokacija.

U programu Open Air je i film Danisa Tanovića “Deset u pola” koji će na Festivalu također zabilježiti svjetsku premijeru te još nekoliko odličnih naslova festivalskoj publici dobro poznatih gostiju.

U programu Open Air bit će prikazani filmovi “Otac” Floriana Zellera – dobitnik Oscara® za najbolji adaptirani scenarij (Christopher Hampton i Florian Zeller), debitantski igrani film Panaha Panahija “Hvataj se ceste”, prikazan na ovogodišnjem festivalu u Cannesu u sekciji Festival’s Directors Fortnight, “Jahači pravde” Andersa Thomasa Jensena u kojem jednu od glavnih uloga tumači Mads Mikkelsen, dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala (2020.), “Junak”, novi film Asghara Farhadija, inače predsjednika žirija 24. Sarajevo Film Festivala (2018.) - dobitnik Grand Prixa na ovogodišnjem festivalu u Cannesu, “Novi poredak” - novi igrani film Michela Franca, dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala, premijerno prikazan u Veneciji 2020., gdje je osvojio Srebrnog lava – Veliku nagradu žirija. Također, u Open Air programu bit će prikazan i klasik “Paris, Texas” (1984) ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva Wima Wendersa, kojem je posvećen i Tribute To program.

Festivalska publika će imati priliku pogledati Open Air filmove u jedinstvenom ambijentu Ljetnog kina Coca-Cola.

Kapaciteti svih festivalskih lokacija 27. Sarajevo Film Festivala su ograničeni u skladu s COVID mjerama, odnosno izdanim mjerama i uputama Zavoda za Javno zdravstvo Kantona Sarajevo za održavanje Sarajevo Film Festivala. Svi detalji o ulasku na lokacije bit će objavljeni na web stranici Sarajevo Film Festivala www.sff.ba, kao i u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar) i na festivalskim lokacijama.

27. Sarajevo Film Festival bit će održan od 13. do 20. augusta 2021.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...