•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Svečano otvoren Ravno Selo Film Festival

Večeras je svečano otvoren treći Ravno Selo Film Festivalu u ovom vojvođanskom selu. Italijanski reditelj Paolo Zuka i glumac Jakopo Kulin pozdravili su goste i oko dve hiljade posetioca i svečano otvorili festival. Gostima se na početku obratio Lazar Ristovski, inače Ravnoselac i osnivač festivala I najavio da je glavni projekat za izgradnju Doma kulture gotov.

“Cilj ovog festivala je bio obnavljanje izgorelog Doma kulture i meni je zadovoljstvo da najavim da su sredstva obezbeđena od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu. Drago mi što imamo tako mnogo gostiju iz inostranstva, jer ovo jeste internacionalni festival i hvala svima na podršci i zalaganju da napreduje iz godine u godinu. ”

Gostima je premijerno prikazana animacija Doma kulture po projektu arhitekata.

Među gostima pored Milana Marića, lica u fokusu ove godine, bili su I gradonačelnici Novog Sada i Subotice, kao i gosti iz Italije, Kine i Danske. Kineska producentkinja Džan Ju Đa na srpskom jeziku pozdravila je goste i izrazila nadu da se saradnja između naše dve zemlje ostvari i u oblasti filma I televizije.

Milan Marić izrazio je svoje zadovoljstvo I rekao: “Srećan sam što sam na ovom mladom festivalu, posebno zato što sam i ja sam na početku karijere. Poručio bih mladim ljudima da se ne plaše da greše, ali da ne prestanu da sanjaju!”

Predsednik Saveta Mesne zajednice Ravnog Sela Zarija Lazović je izjavio kako je ovaj festival veliki događaj za Ravnoselce i koliko su svi ponosni I na svoj festival i na Lazara Ristovskog.

Svečano otvaranje festivala pratio je i koncert filmske muzike, na kojem su novosadski filharmoničari predvođeni maestrom Mikicom Jevtićem, pratili Dušicu Novaković, glumicu Pozorišta na Terazijama, Mirnu Raduloviću, Kseniju Mijatović, Anu Stanić i Luku Maraša (Pinkova zvezda, rodom iz Ravnog Sela). Program je ispraćen ovacijama publike.

Program otvaranja vodili su glumci Lora Đurović i Milan Kolak. A otvaranje je režirao Đorđe Makarević.

U revijalnom programu i kao film otvaranja 21. juna prikazan je debitantski film Petra Ristovskog Kralj Petar Prvi, a ekipa filma predvođena rediteljem i glavnim glumcima pozdravila je publiku nakon projekcije.

Kao i svake predhodne i ove godine festival se održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Vrbasa I producentske kuće Zillion film.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...