•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Svečano otvoren 8. Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom – Bosifest

Osmo izdanje Bosifesta svečano je otvoreno sinoć u sali "Amfiteatar" beogradskog Sava centra. Mnogobrojnoj, pretežno mladoj publici obratili su se direktor Festivala Darko Ivić, pomoćnica ministra kulture i informisanja Ivana Dedić, v.d. pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom - Biljana Barošević, predstavnica Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Gordana Cvetković i član gradskog Veća Beograda Dragomir Petronijević.

Darko Ivić je rekao da je u skladu sa sloganom “Pokreni promenu” Festival to već učinio preselivši se iz Doma omladine u Sava centar, te izrazio nadu da će za dve-tri godine stići i do velike dvorane.
“Svake godine dodajemo nešto novo našem programu. Ovoga puta taj korak više biće konferencija “Bosifest 2017 - Pokreni promenu”, sa predavanjima stručnjaka i komentarima studenata i srednjoškolaca. To je i cilj ovog Festivala – senzibilisanje mladih ljudi da se uključe u sagledavanje problema osoba sa invaliditetom i možda daju neke savete”, rekao je Ivić.
“Drugi glavni cilj, koji smo već ispunili i sa kojim nastavljamo jeste spona između autora filmova i organizacija osoba sa invaliditetom, kao i pojedinaca, kako bi shvatili da je film ozbiljna umetnost i da jedino sa profesionalcima možemo da pravimo dobre dokumentarne filmove o temama koje nas se tiču”, istakao je Ivić.

Direktor je izrazio zadovoljstvo podrškom nadležnih institucija, zahvalio je na prisustvu autorima iz Poljske, Gruzije, Francuske i Holandije, a takođe selektoru Goranu Radovanoviću i članovima žirija Anici Dobri, Radoslavu Zelenoviću i Predragu Antonijeviću.

Više informacija, uz fotografije sa otvaranja, prilažemo uz email.

Festivalski TV spot - https://youtu.be/WTWjk97GSNc
Traileri:
50 X Rio - https://www.youtube.com/watch?v=1SrpGTCiCAs
Drugde - https://www.youtube.com/watch?v=0Ay47NYwn_w
Andre anti-džin - https://youtu.be/CkMNubEuv28
Normalni Autistični Film - https://youtu.be/d9eRUm5r9Vw
Moj brat heroj - https://youtu.be/vwrbgVrrSSU

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...