•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Svetska premijera srpskog filma "Domovine" u Marseju

Srpski film "Domovine" autorke Jelene Maksimović premijerno će biti prikazan na festivalu FIDMarseille u Francuskoj, gde će se nadmetati u takmičarskim selekcijama International Competition i First Film Competition.

Pomenuti festival u Marseju će se odvijati od 22. do 26. jula ove godine.

U pitanju je 31. izdanje tog cenjenog festivala, koji godišnje prikaže oko 150 filmova za prosečno 25.000 gledalaca.

Film je urađen u dokufikcijskom ruhu, a sinopsis otkriva sledeće: Mlada žena otkriva rodno mesto svoje bake, planinsko selo napušteno tokom Grčkog građanskog rata. Suočena je sa ruševinama i zaboravom.

Leto donosi njen povratak selu, kao i nagoveštaje budućih promena.

Jelena Maksimović je režirala film po scenariju koji su napisale ona i Olga Dimitrijević, a saradnici na scenariju su bili Filip Perić i Dario Pikulić.

Glavnu ulogu tumači Jelena Angelovski, koja je i producentkinja filma.

Direktor fotografije je Dušan Grubin, dizajner zvuka Jakov Munižaba, supervizor montaže Jan Klemsće, dizajner zvuka za trejler Vladimir Živković.

Film, sniman u selu Agios Athanasios u Grčkoj i u Zemunu, finansirali su Filmski centar Srbije i Filmske novosti.

Jelena Maksimović je prvenstveno poznata kao montažerka; između ostalih, montiorala je sledeće filmove: "Oktobar", "Dubina dva", "Gora", "Teret"...

Dobitnica je nagrade "Marko Glušac" na Festivalu autorskog filma u Beogradu 2017. godine.

Zajedno sa Dušanom Grubinom, režirala je zapaženo dugometražno dokumentarno ostvarenje Taurunum Boy.

.

Podeli:



Preporucujemo