•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Svetska premijera domaćeg filma 'Izgrednici' održana na prestižnom Festivalu u Čikagu

Preksinoć (ponedeljak 23. oktobar) na 53. Internacionalnom Filmskom Festivalu u Čikagu ("Chicago International Film Festival") premijerno prikazan domaći film "Izgrednici". Novi film reditelja Dejana Zečevića prikazan je juče po lokalnom vremenu u 20.30 časova, tj. u 03.30h po srpskom vremenu.

Učešćem na ovom prestižnom festivalu, filmu "Izgrednici" je pripalo posebno priznanje i velika čast, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da nakon Dušana Makavejeva nijedan srpski umetnik nije predstavio svoj igrani film na istom festivalu skoro pola veka.

Internacionalni Filmski Festival u Čikagu osnovan je davne 1964. godine i trenutno je takmičarski festival sa najdužom tradicijom u Severnoj Americi. Pomenuti festival svake godine okuplja više od 100 filmskih naslova iz svih delova sveta."Imamo i iznenađujući triler iz Srbije, u kom Beograd izgleda potpuno drugačije od onog kako ga zamišljate", izjavila je direktorka programa festivala, Anthony Kaufman i predstavljajući "Izgrednike", dodala da publika može da očekuje "visoko stilizovanu crno-belu fotografiju i hipnotišući srpski Pi (Daren Aronofski, prim.aut.)".

Stvaranje filma ne bi bilo moguće bez pomoći Filmskog centra Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje. "Izgrednici" su rađeni po scenariju Đorđa Milosavljevića a u režiji Dejana Zečevića. Uloge tumače: Radovan Vujović, Marta Bjelica, Mladen Sovilj, Svetozar Cvetković, Predrag Ejdus, Boris Isaković, Radovan Miljanić, Branka Šelić, Miroljub Lešo, Milena Đorđević, i Miodrag Dragićević. Ceo projekat je realizovan u produkciji filmske kuće "Biberche" i producentkinje Nikoline Vučetić Zečević, u saradnji sa filmskom distributerskom kućom Taramount Film.

Direktor fotografije je Miladin Čolaković, scenograf Zorana Petrov, kostimograf Lana Pavlović, a za masku i šminku bila je zadužena Marija Kovačević Jovanović.

O FILMU:
Izgrednici prate priču o tri studenta koji radeći na svom eksperimentu, teoriji Tetrisa, pokušavaju da dokažu da prostorna destrukcija, pravljenje nereda, s vremenom dovodi do socijalne destrukcije, do pojave izgreda. Mlada trojka ne uviđa da im se haos koji izaziva za potrebe projekta polako uvlači i u njihove živote. Gube distancu, a profesor ih ostavlja da se sami suoče sa posledicama.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...