•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Suburbicon (2017)

Možete oteti film od braće Coen, ali ne možete izvući njihov uticaj iz filma. Iako su ovi ko-autori na kraju krajeva napustili rediteljske stolice – prepuštajući režiju George Clooney-u – njihov otisak je vidljiv po celom „Suburbicon“, apsurdnoj komediji o ubistvu (ima li ikakve druge kada su Coeni u pitanju?) koja se dešava u periodu 1950-ih godina prošlog veka u zajednici čija mirna površina jedva prekriva ogromnu masu ljudskih bubašvaba koje se kriju ispod nje. Među bubama se nalaze: mišićavi Everyman Gardner Lodge kojeg igra Matt Damon, prilagoditelj osiguranja Oscara Isaaca, kao i skupina ljudi sa predrasudama, ucenjivača, batinaša i varalica. Gardner je u braku sa Rose, koja je invalid, ali žudi za njenom sestrom bliznakinjom, Margaret (Julianne Moore koja igra obe ove uloge), ambicioznu stepfordsku ženu sa veoma specifičnim veštinama za održavanje kuće. Oni imaju plan da zajedno pobegnu iz Suburbicona, grada nalik Levittownu, prelazeći određene otežavajuće prepreke – uključujući Gardnerovog mlađeg sina, kojeg igra anđeoski novajlija iz Britanije, Noah Jupe.

Clooney je priznao da je deo scenarija radikalno prerađen (onaj deo koji se odnosi na Josha Brolina je odbačen), pa je teško reći da li su samo te promene odgovorne za grube smene tona u filmu. Nemilosrdno proganjanje jedine crnačke porodice u gradu je, na primer, predstavljeno na tako ružan način da se škakljivo suprotstavlja drugim scenama opuštenog nasilja. U filmu ima i dosta krvavih scena koje potiču iz Plezantvilske premise; ipak, film uglavnom deluje kao opširna farsa koja je u potrazi za kohezivnim centrom i dušom.

Žanr:krimi, drama, misterija
Godina:2017
Reziser:George Clooney
Scenario:Joel Coen, Ethan Coen
Uloge:Matt Damon, Julianne Moore, Oscar Isaac
Uzrast:R
Studio:Black Bear Pictures, Dark Castle Entertainment, Huahua Media
Zemlja:UK
Website:www.suburbiconmovie.com
Jezik:engleski
Trajanje:105 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...