•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Stratton (2017)

Dominic Cooper pokazuje svoje mišiće akcionog heroja koji rešava probleme i večito putuje u filmu „Stratton“. Kako je ulogu dobio u poslednjem trenutku pre nego što je snimanje počelo kao zamena za Henryja Cavilla, zvezda „Preacher-a“ se dobro pokazala u ulozi istoimenog komandosa usijane glave u Special Boat Service (specijalnim mornaričkim jedinicama), britanskom ekvivalentu za američke mornaričke foke (US Navy SEALs). Ipak, on najčešće ispaljuje ćorke, zahvaljujući škripavom scenariju i glupavom zapletu. Scenarista Duncan Falconer, koji je bivši SBS oficir, adaptirao je ovaj brzi Euro triler na osnovu svojih romana. Režiser Simon West želi da izazove osećanje slično filmovima „Jason Bourne“ ili „Mission: Impossible“, ali to mu ne uspeva zbog budžeta, glumačke moći i eksplozivnog spektakla.

Na papiru, West deluje kao da se zaista vratio na scenu. „Stratton“ je već počeo da se daje u Velikoj Britaniji, i to oko nedelju dana pre nego što je u Americi počelo prikazivanje akcione komedije sa Antioniom Banderasom, „Gun Shy“. Ipak, režiserova vrednost je ipak naglo pala nakon njegovog ranijeg uspeha sa blokbasterima „Con Air“ i „Lara Croft: Tomb Raider“. Ova špijunska formula kreiranja priče će verovatno generisati skroman profit zbog Cooperovih fanova i nezahtevnim zaluđenicima za akcije, ali ovaj film deluje opasno blizu nedostojnim niskobudžetnim projektima u kojem bi obično glumio Steven Seagal i koji bi se snimali u Bugarskoj.

„Stratton“ počinje tajnim napadom na iransku fabriku hemijskog oružja, koji svoj vrhunac dostiže u vratolomnoj poteri automobilima i smrtonosnoj pucnjavi. Cooperov dosadno spokojni, super kompetentni heroj, John Stratton, uspeva da pobegne iz zasede živ, ali njegov drug iz CIA-e umire, što dovodi do optužbi i dosta ispitivanja u sedištu SBS-a u Londonu. Uprkos tome što prima oštre političke kritike, Strattonova glamurozna šefica – ledena kraljica Sumner (Connie Nielsen) je veoma simpatična. Ili možda ljuta. Ili možda pati od akutne konstipacije. Teško je reći, pošto Nielsenova („Wonder Woman“, „The Good Wife“) svoje replike izgovara kao da je upravo sada naučila engleski jezik i zapamtila kako se svaka reč fonetski izgovara.

Izgledajući više kao modeli sa modnih pisti nego elitni vojni špijuni, Stratton i njegov neuobičajeno mladi, zgodni, multirasni tim se regrupišu uz novog CIA partnera, Martyja (Tyler Hoechlin), i ponovo udvostručuju svoje napore u hvatanju glavnog čoveka koji stoji iza zapleta o hemijskom oružju, bitange u vidu odmetnutog ruskog FSB agenta po imenu Grigory Barovsky (Thomas Kretschmann). Obzirom da znaju da je planirao veliki bio-teroristički napad, Barovsky ostavlja trag haosa iza sebe dok izbegava da ga uhvate u Rimu. Da budemo iskreni, njegovo bekstvo je olakšano obaveznim duplim agentom u SBS-u, čije postojanje je nespretno javljeno ranije u filmu, kao i nekim od najočiglednijih skrivenih kamerama koje smo ikada videli u špijunskim trilerima.

Od trenutaka koji vam ubrzavaju puls do čudno lošeg vrhunca – neprirodne trke protiv vremena koja uključuje londonski dabl deker autobus – „Stratton“ nudi malo osim prašnjavih i starih trilerske klišea koji su pozajmljeni iz boljih filmova. Cooper ovom filmu daje očiglednu privlačost i deluje dovoljno ubedljivo sa moćnom pukom u ruci. Međutim, ni njegov najbolji seksi – opasni mrki pogled ne može u potpunosti da prikrije njegovu sramotu od ovakve vrste skromne skripte u kojoj zločinac sa jako primetnim akcentom zgodnim herojima govori: „Ja nisam drugačiji od tebe, ja se samo ne pretvaram da je sve ovo zbog nekog višeg dobra.“ Uhhh. Šanse da se „Stratton“ proširi na franšizu veličine „Bourne“-a uopšte nisu velike.

Žanr:akcija, triler
Godina:2017
Reziser:Simon West
Scenario:Duncan Falconer, Warren Davis II
Uloge:Dominic Cooper, Austin Stowell, Gemma Chan
Uzrast:R
Studio:Atomic Arts, GFM films, SquareOne Entertainment
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...