•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Stiven King na meti kritike posle izjave o Oskaru

Ovogodišnje nominacije za Oskara kritikovane su zbog toga što u njima nije izražena polna i rasna različitost, a sada se na meti kritičara zbog toga našao i slavni pisac Stiven King.

"Kada glasam za neko ostvarenje kao član Filmske akademije, polnu i rasnu različitost uopšte ne razmatram u pitanjima umetnosti. Samo kvalitet. Smatram da je svaki drugi način pogrešan", poručio je "kralj horora" i pisac scenarija za mnoge nagrađene filmove.

On je član Akademije u tri kategorije - najbolji film, najbolji originalni i najbolji adaptirani scenario.

Njegova izjava naljutila je mnoge u Holivudu, pa ga je rediteljka Ava Djuverne nazvala zaostalim, dok je spisateljica Roksen Gej poručila da King "veruje u kvalitet samo jedne demografske grupe".

"Nikad u umetnosti nisam razmatrao raznolikost, samo kvalitet. Čini mi se da bi suprotno bilo pogrešno", napisao je.

U prethodnoj objavi King je spomenuo da kao pisac ima pravo da nominuje filmove u tri kategorije: za najbolji film, najbolji adaptirani scenario i najbolji originalni scenario.

"Ja nisam razmišljao o raznolikosti pojedinih glumaca i direktora", istakao je.

Mnogi se nisu saglasili s njegovim mišljenjem.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu