•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Stan & Ollie (2018)

Na početku Stan & Ollie, šarmantan, gorki snimak poslednjih dana holivudskog dua urnebesne komedije Laurel & Hardy, dve legende komedije su u njihovoj svlačionici žaleći se da su preopterećeni i nedovolјno plaćeni. 1937 je, i par je na vrhuncu svoje bioskopske popularnosti. Kako su pozvani na set, klizna kamera ih prati dok šetaju kroz studio koji zuji od kauboja i zabavlјačica na njihovim kratkim pauzama. To je virtuozan pogled na mašinsku prostoriju fabrike snova koja će oduševiti publiku Turner Classics-a kojoj je film namenjen.

Takođe je, u izvesnom smislu, poslednji rizik koji će režiser Jon S. Baird (Filth iz 2014.) preuzeti u ovoj šarmantnoj nostalgiji, ali inače drama o brojevima. Proganjali su ga par neugodnih nastupa Steve Coogan-a (kao tankog, ušatog Stan Lorel-a) i John C. Reilly-a (kao debelog poštenog Oliver Hardy-a, čiji podbradak ima podbradak), film je sentimentalan, malo preterano sentimentalan, ali to je efektivan iza zavese utisak na napete brakove u šou biznisu koje fanovi nikada nisu imali prilike da vide.

Postavljen većinom 1953. godine, kada su njih dvojica pokušali da se vrate u Veliku Britaniju, Stan & Ollie je priča o ranjenom egu i prevrtlјivosti slave sa dubokom tugom koja lebdi ispod svih viđenih gegova. Ipak, razlog što ovaj staromodni film funkcioniše tako dobro kao što to čini jeste transformativna posvećenost njegova dva lika. Oboje su klovnovi koji plaču iznutra, koji, uprkos godinama lјutnje, znaju da su više od partnera; oni su nelagodne srodne duše koje su zaglavile u poslednjoj "finoj zbrci" zajedno.

Žanr:biografski, komedija, drama
Godina:2018
Reziser:Jon S. Baird
Scenario:Jeff Pope, 'A.J.' Marriot
Uloge:Steve Coogan, John C. Reilly, Shirley Henderson
Uzrast:PG
Award:dve nagrade i 19 nominacija
Studio:Entertainment One, BBC Films, Baby Cow Films
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:98 minuta
Podeli:



Preporucujemo