•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Stalker (1979)

Stalker (rus. Сталкер) je naučno fantastični triler snimljen 1979. godine u režiji Andreja Tarkovskog po motivima romana „Piknik pored puta“ autora Borisa i Arkadija Strugackog. Opisuje putovanje trojice ljudi kroz postapokaliptičku divljinu nazvanu Zona, u potrazi za prostorijom koja ispunjava najskrivenije, najdublje želje.

Stalker vodi pisca, razočaranog i ispunjenog cinizmom i kritikom genija, i tihog naučnika koji se sa razlogom brine za svoj ranac, kroz Zonu, opasan predeo pun čudnih fenomena nepoznatih nauci i gravitacionih anomalija koje u trenutku mogu da unište čoveka. Niko ne zna šta se zaista desilo u Zoni. Pretpostavljaju da je tu pao neki meteorit i poremetio sile prirode. Celo mesto je okruženo bodljikavom žicom i stražarima. U takvom ambijentu se odvija drama između i unutar trojice ljudi.

Film je sniman svega nekoliko dana na prostoru napuštene hidroelektrane, blizu Jegale u Estoniji. Po svedočenju Vladimira Šaruna, u blizini mesta snimanja, uzvodno, se nalazilo hemijsko postrojenje koje je ispuštalo otrovne hemikalije u reku. U jednom delu filma se može videti kako za vreme leta pada sneg i bela pena plovi po reci. To je u stvari bio smrtonosni otrov. Mnoge žene u ekipi su dobile alergijske reakcije po licu. Sam Tarkovski je umro od raka pluća. Anatolij Solonitsin takođe. Da je bio u pitanju otrov, bilo je nedvosmisleno jasno kada je Larisa Tarkovski umrla od iste bolesti takođe.

Žanr:avantura, drama, fantazija
Godina:1979
Reziser:Andrey Tarkovskiy
Scenario:Andrey Tarkovskiy
Uloge:Alisa Freyndlikh, Aleksandr Kaydanovskiy, Anatoliy Solonitsyn
Uzrast:NR
Award:2 osvojene
Studio: Kinostudiya ''Mosfilm''
Zemlja:SSSR
Jezik:Ruski
Trajanje:163 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...