•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Specijalna projekcija filma POTREBA ZA MRŽNJOM - DKC 9.6. u 20h

Dokumentarni film reditelja Filipa Čolovića „Potreba za mržnjom“ biće prikazan 9. juna u 20h u Dvorani kulturnog centra u Beogradu. Nakon projekcije organizovan je razgovor sa autorom filma koji će voditi Tihomir Stanić. Čolović je snimao ovaj film pet godina, nakon tragičnog ubistva brata - tridesetogodišnjeg mladića Fedora Frimermana, koje je potreslo čitavu našu zemlju. Fedor je svirepo ubijen 2013. godine tako što ga je obezbeđenje beogradskog splava Sound tuklo do smrti, jer je pokušao da odbrani druga naočigled posetilaca. Film kroz intimnu ispovest reditelja istražuje korene bezrazložnog nasilja i mržnje u našem društvu.

Film „Potreba za mržnjom“ proglašen je najboljim dugometražnim filmom na nedavno završenom 68. Martovskom festivalu.

U filmu su pored svirepog ubistva Fedora Frimermana, obrađeni tragični slučajevi od 2000. do 2015. godine, počev od prebijanja glumca Dragana Maksimovića, ubistva Slobodana Vukića, zatim slučaj keruše Mile i Brisa Tatona, kao i vršnjačko nasilje i tragedija mladog Alekse Jankovića iz Niša. Kroz ove i druge slučajeve reditelj istražuje kako se stvara i širi mržnja, i kako smo kao društvo lako pristali na nasilje koja nas okružuje.

Muziku za film radio je Srđan Marković, montažer je Bojan FIlipović, a direktor fotografije Gojko Despotović, dok scenario i režiju potpisuje Filip Čolović. Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije.

Podeli:



Preporucujemo