•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sonic the Hedgehog (2020)

Ako je Hollywoodska mantra za pravlјenje blockbustera „brže, brže, brže“, onda su je kreatori „Sonic The Hedgehog“ mudro iskoristili.

Mali plavi vanzemalјac koji može da sprintuje brže od brzine svetlosti ironično je imao koristi od usporavanja, zaustavlјajući se u pit-stop-u da zameni opremu i ponovo se pojavivši kao totalna zabava za široke mase.

Zahvalјujući bogatoj istoriji brenda, a opet dobrodošao za novopridošle, „Sonic the Hedgehog“ je drugarski film i za odrasle i za njihove klince. "Razbio si!" vrišti Sonic u jednom trenutku i to bi mogao da bude prikladan rezime za film.

Redatelјu Jeffu Fowleru poveren je dugometražni film za debi oživlјavanjem lika sa super CGI energijom, čije poreklo leži u Sega video igrama. Ali stvari nisu izgledale preterano dobro kada se prošlog aprila pojavio trejler koji je Sonic pojavio više nalik pacovu sa jezivim lјudskim zubima. Nestrplјenje je dovelo do odlaganja filma radi resetovanja, što je imalo za rezultat Sonic-a sa elegantnijim dizajnom, većim očima i manjim brojem zuba.

Iako nema načina da se uradi uporedno poređenje, film prikazuje Sonic-a kao simpatičnog, naivnog tinejdžera, sklonog izgovaranju stvari iz 2020.-te poput „živim moj najbolјi život“ i „ne mogu sa tim momkom." Pobegao je sa njegove sopstvene planete uz upozorenje da „nikada ne prestane da trči“ i obrt na „Spider-Man“ poslovicu: „Sa velikom snagom dolaze veliki momci koji su gladni moći.“

U scenariju Pat Casey-a i Josh Miller-a, Sonic-a prirodno privlače brze stvari - stripovi "Flash" i film “Speed” (Keanu Reeves je "prirodno blago", izjavlјuje naš herojski plavi junak, jedna od mnogih rečenica koja će preći preko glave vaših mališana.)

Zaplet nije predaleko od klasičnog „ET“-a ili modernijeg „Bumblebee“-a vanzemalјac sleti na Zemlјu da se sakrije i uskoro mora da se udruži sa lјubaznim čovekom (James Marsden) kako bi izbegao gomile zlih vladinih naučnika koji žele da ga seciraju.

U ovom slučaju, Jim Carrey nosi brkove iz američkog građanskog rata i dugi crni kožni kaput glumeći negativca dr Robotnik-a kako samo on može - ultra lud, apsolutno neobvezan i opasno nepredvidiv. „Znate šta volim kod mašina? Oni rade ono što im se kaže“, režao je on.

Sonic, kome je glas pozajmio Ben Schvartz, je sladak i duhovit i samosvestan. On čisti zube. On nosi rukavice, čarape i patike, ali ističe "čak i ne nosim pantalone." Otkriva šta je lista želja i odmah želi da radi razne čudne stvari, uklјučujući i započinjanje tuče u baru. „Vas dvoje ste tako simpatični“, žena govori Marsden-u i Sonic-u. Oni protestvuju: Oni su nekontrolisani.

Ne-čovek ide brzo, da budemo sigurni. Radarski pištolј meri mu brzinu od 483 km/h, ali kasnije se u filmu kreće tako brzo da zaustavlјa vreme, premotavajući se dok su svi mirni kao statue. Filmadžije su takođe dodali odličan, propulzivan soundtrack, koji uklјučuje X Ambassadors, Queen i pod vođstvom Wiz Khalifa „Speed Me Up“.

Masovno se u filmu aludira na Sonic video igre, uklјučujući niz u kojem dr. Robotnik juri Sonic-a kroz Pariz, uz egipatske piramide i duž Velikog kineskog zida. Green Hill je mesto na kojem čudno stvorenje završava na Zemlјi - što je i klјučni nivo u konačnoj igri - i učimo da on mrzi pečurke, česti Sonic kriterijum.

Toliko mnogo misli uloženo je u film da logotip Paramount-a zamenjuje njegove redovne zvezde Sonic-ovim zlatnim prstenovima na samom početku. Potencijalni nastavak je postavlјen tokom završne špice - kao i pogled na poznato stvorenje zbog koga će se fanovi sigurno uzbuditi. Filmadžije možda nisu žurili sa snimanjem ovog filma, ali to nije razlog za vas da sada pritisnete kočnice i da ne pogledate ovaj izuzezno zabavan film, kako za klince ali i za odrasle.

Žanr:akcija, avantura, komedija
Godina:2020
Reziser:Jeff Fowler
Scenario:Patrick Casey, Josh Miller
Uloge:Ben Schwartz, James Marsden, Jim Carrey
Uzrast:PG
Award:1 nominacija
Studio:Paramount Pictures, Sega Sammy Group, Original Film
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:99 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...