•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Snima se prva srpska originalna serija o lekarima

"Jesenje kiše" radni je naslov prve domaće originalne serije koja se bavi medicinskom tematikom, životom lekara i medicinskih radnika, a čije snimanje uskoro počinje.

Kreativni tim Original filma bio je inspirisan da realizuje ovaj projekat, kako kažu, činjenicom da će nakon ere dominacije krimi igranih serijala, gledaoci poželeti drugačije sadržaje, sa više emocija i empatije.

Scenarista je dramski pisac Radoslav Lale Pavlović, autor serije "Moj rođak sa sela", koju su gledaoci ovih dana imali prilike reprizno da gledaju na programima RTS.

Nova serija prati život mladog lekara koji je odrastao i studirao u Beču u trenutku kada se vraća u rodni kraj svoga oca, u grad Kraljevo da tu započne novu karijeru.

Vrativši se u sredinu koju nosi u srcu, deleći međunarodno stečeno znanje sa strukom i svojim narodom, glavni junak konačno ima osećanje da živi kvalitetnim životom.

"Sada kada je projekat spreman zvuči neverovatna činjenica da nismo imali domaću originalnu seriju o lekarima iako je ovaj podžanr jedan od najpopularnijih na svetu. U Americi svake sezone se pojavi par novih “medicinskih” igranih serija, slično je u Rusiji, Koreji, Engleskoj, Nemačkoj. Naša serija u sebi nosi važne edukativne poruke i ima jak empatijski potencijal", kaže Verica Andrejić, producent iz tima Original filma.

Ona ističe da igrane serije jesu najatraktivniji način da se ukaže na značaj ranog otkrivanja bolesti, da promovišu zdravstvenu prevenciju kao i da istaknu neophodno poverenje u lekare.

"Pandemija iz koje izlazimo nas je još jednom podsetila na plemenitost ovog posla, i na žrtve koje svakodnevno nesebično podnose i pacijenti i lekari i medicinski radnici. Nova serija je istovremeno i puna ljudske drame, borbe za život, ali ima i puno humora, ljubavi i uživanja u životu koje pružaju manji gradovi sa živopisnom okolinom", ističe Andrejićeva.

Prema njenom mišljenju, povratak mladih stručnjaka u manje sredine i afirmacija životnog stila, koji između ostalog obezbeđuje zdraviji, mirniji i najčešće kvalitetniji život je sigurno još jedna velika poruka ovog projekta.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila