•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Slaba godina za filmove i za Hollywood

Depresija je zavladala filmskom industrijom, nakon finansijskog pregleda prethodne godine. To donosi I novi talas pesimizma i još veću zabrinutost.

3D tehnika, razni marketinški trikovi, mnoštvo superheroja i animiranih likova nisu dali očekivane rezultate. U 2011.godini nijedan film nije ni približno bio uspešan kao mega hit iz 2010.godine Avatar koji je očigledno postavio izuzetno visoke standarde i koga će teško biti dostići i prestići u narednim godinama. Čak šta više, 2011.godina je godina sa najmanjom zaradom u bioskopima još od 1995.godine.

Postavlja se pitanje šta je to uticalo na pad posete bioskopima? Zvaničnici kažu da neki projekti od kojih se dosta očekivalo su prošli neslavno, ali neki od hitova su opravdali svoj status i očekivanja. Poslednji nastavak Harija Potera je zaradio 1.3 milijarde dolara i to je najuspešniji film u 2011.godini. Treći nastavak Transformersa je na drugom mestu po zaradi, on je inkasirao 1.1 milijardu dolara. Takođe, i nastavci filmova Sumrak, Pirati sa Kariba i X-Men su odlično prošli kod bioskopske publike.

Zabrinjavajući je globalni pad posete bioskopima godinama unazad (u Srbiji je to i očekivano s obzirom da je dosta gradova ostalo bez bioskopa, a i oni koji rade i imaju kvalitetnu sliku i zvuk se mogu nabrojati na prste) kao i pad prodaje naslova na dvd-u ili nekim drugim medijima.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...