•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sinovci (2007)

Kada je 21. novembra 1991, na dan svoje krsne slave, Svetog arhangela Mihajla, Obrad Srećković, seljak iz Velikog Krčmara, pošao da na vukovarskom ratištu pronađe svog sina Milana, poneo je "sve što nana pakuje vojniku": kolač, pečenje, koljivo, flašu rakije, pismo od devojke i čarape. Obrad nekako stiže do sremskih pustopoljina, ali zaluta u sumrak i, kada ga već polako počne hvatati panika, ugleda vojnički logor.

U logoru pronalazi Milana Srećkovića iz Velikog Krčmara, ali to nije vojnik koga Obrad traži. Uskoro se pojavljuje i drugi Milan Srećković iz istog sela, i kada Obrad već bude slutio neku vojničku podvalu i bude bio spreman da se brani, major Vukašin Katunac, komandant zborišta, pojavljuje se s pravim Milanom, Obradovim sinom.

Uskoro će se nesporazum razjasniti. Prvi Milan Srećković iz Velikog Krčmara je Obradov stric, poginuo u Sremu 1914. godine. Drugi Milan je Obradov brat, poginuo na istim prostorima, na Sremskom frontu, 1944. Ubrzo će Obrad shvatiti da je nabasao na zborište za mrtvu srpsku vojsku izginulu u tim krajevima, a koja nije sahranjena u zavičaju. Shvata da mu je i sin mrtav, a kako mrtvaci ne stare, sva tri Milana imaju po 18 godina.

Žanr:drama
Godina:2006
Reziser:Siniša Kovačević
Scenario:Siniša Kovačević
Uloge:Petar Kralj, Miodrag Krivokapić, Ljiljana Blagojević
Studio:Ave Serbia
Zemlja:SiCG
Jezik:Srpski
Trajanje:145 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu