•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sing (2016)

Ovaj divni animirani dugometražni film iz studija koji nam je dao „Minions“ filmove u osnovi je nešto što je svima dobro poznato – komedija postavljena oko takmičenja talenata - a zatim tu ideju pretvara u nešto uspešno i duhovito. „Sing“ je brz i frenetičan dok leti od lika do lika, od pesme do pesme. Naš heroj je koala: Buster Moon (kojem glas pozajmljuje Matthew McConaughey), atavističan vlasnik pozorišta i režiser kojem je ponestalo sreće. Uz pomoć svog ostarelog ženskog asistenta, guštera (kojoj glas pozajmljuje Garth Jennings, pisac i režiser filma), Buster započinje takmičenje pevanja u pokušaju da spasi svoju oronulu zgradu. Međutim, zbog greške u pisanju prva nagrada biva povećana sa 1.000$ na 100.000$, i odjednom se svaka zver u gradu koja peva pojavljuje na njegovim vratima želeći šansu da osvoji novac.

Tu je Johnny (Taron Egerton), britanska gorila kojoj ne prija kriminalni način života njegovog oca; Rosita (Reese Witherspoon), nervozna prasica i majka 25 gladnih prasića; Meena (Tori Kelly), izuzetno stidljiva slonica; Ash (Scarlet Johansson), ostavljeno grandž bodljikavo prase; i Mike (Seth MacFarlane), pevajući, hvalisavi miš iz Rat Pack kalupa. Nalik najuspešnijim TV talent emisijama, „Sing“ balansira snimke iz svakodnevnog života svake životinje i njihovog mogućeg priključivanja svetu slavnih i poznatih. Nalet numera poznatih muzičara – Queen, Elton John, Leonard Cohen – koje često izvode sami glumci, može delovati kao da slušate podivljali karaoke džuboks. Međutim, ono zbog čega ovaj film nema osećaj površnosti jeste veliki fokus na veze, emocije i druge detalje.

Svakome ko je gledao Diznijev skorašnji film „Zootopia“, verovatno će biti poznata vizija prometnog američkog grada naseljenog u potpunosti životinjama. Jennings („Son of Rainbow“, „The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy“), međutim, sprovodi tu ideju bez ubacivanja viceva ili komentara na tu temu. Sama animacija možda nije najspektakularnija na trenutnom tržištu (ovo ipak nije Pixarov film), ali „Sing“ briljira time što posvećuje pažnju svakoj od svojih životinja ponaosob, kao i očiglednoj strasti za muzikom: gotovo je nemoguće odgledati ovaj film, a potom ne pevušiti „Golden Slumbers“ Bitlsa danima posle toga.

Žanr:animacija, komedija, drama
Godina:2016
Reziser:Christophe Lourdelet, Garth Jennings
Scenario:Garth Jennings
Uloge:Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane
Uzrast:PG
Award:Nominacija za 2 Zlatna Globusa, 1 nagrada i 10 nominacija
Box office:265.4M USD
Studio:Dentsu, Fuji Television Network, Illumination Entertainment
Zemlja:United States
Website:www.singmovie.com/?redirect=off
Jezik:engleski
Trajanje:108 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila