•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Sigurnosni propusti" uzrok smrti kaskaderke na snimanju filma "Deadpool 2"

Istraga o smrti kaskaderke na snimanju filma "Deadpool 2" u Vancouveru kobnu nesreću s motociklima pripisala je "nizu sigurnosnih grešaka", piše BBC News.

Vladina agencija WorkSafeBC rekla je da su producenti filma trebali osigurati da kaskaderka Joi Harris nosi kacigu tokom snimanja. Takođe je saopšteno da su trebale postojati adekvatne prepreke koje bi sprečile ženu da napusti prostor za snimanje 14. avgusta 2017. godine.

Iz kompanije 20th Century Fox, koja potpisuje izdavanje filma koji je premijeru imao u maju 2018. godine, kazali su da se uz dužno poštovanje ne slažu s nekim nalazima izveštaja.

"Sigurnost je naš glavni prioritet, a iako se ne slažemo s nekim nalazima izveštaja, Fox je temeljito proverio svoje protokole sigurnosti kaskadera odmah nakon tragične nesreće i revidirao i implementirao poboljšane sigurnosne procedure", navodi se u izjavi.

Kako piše WorkSafeBC, 40-godišnjakinja je preminula nakon što je 'lansirana' iz sedišta motocikla kojim je upravljala, a potom se zabila u portale obližnje zgrade. U izveštaju se navodi da Fox nije izvršio procenu rizika koja se odnosi na sigurnosne kontrole, brzinu motocikla i izdržljivost opreme.

WorkSafeBC navodi da bi rezultati istrage mogli rezultirati administrativnom kaznom za 20th Century Fox.

Ranije ove godine advokat porodice Harris izjavio je da je postignut sporazum o vansudskoj nagodbi s navedenom kompanijom. Nakon nesreće, zvezda "Deadpoola" Ryan Reynolds rekao je da je nesreća ostavila sve šokiranim i devastiranim.

"Mi smo svesni da se ništa ne može porediti s tugom i neobjašnjivom boli koju njena porodica i voljeni osećaju u ovom trenutku", dodao je tada Reynolds.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu