•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Shaun of the Dead (2004)

Inspirisani Romerovom zombi trilogijom Simon Pegg i Edgar Wright napisali su scenario za debitantski film "Shaun of the Dead", kombinaciju horora i komedije tj. splatter zombie filma i romantične komedije začinjene originalnim britanskim humorom.

Iako bi njegova devojka Liz želela malo ozbiljniju vezu, Shaun i dalje živi svojim "stilom". Stan deli sa ambicioznim Peteom i lenjim Edom, a nakon dosadnog posla slobodno uvek vreme provodi u omiljenom pubu ispijajući pivo, a kod kuće igra playstation. Uskoro se dogodi kap koja prelije čašu, zaboravi na večeru sa Liz i ona ga ostavi. Nakon pijane noći Shaun shvati da jednostavno mora vratiti Liz. Tumarajući mamuran londonskim ulicama u početku ne primećuje da je grad pun zombija. Nakon što ih zombiji napadnu, Shaun i Ed naprave plan...

"Shaun of the Dead" nema ambiciju da bude uverljiv, iako ima šokantnih scena već kroz priču o najezdi zombija, parodira današnju civilizaciju, konzumerizam i automatsku svakodnevicu. Žanrovski miks, britanski humor, bizarne scene čine "Shaun of the Dead" izvrsnom zabavom. Ko pogleda ovaj film i kome se dopadne potražiće i ostale naslove na kojima je ova ekipa zajedno radila (a svi su dobri na svoj način, nema promašaja).

Žanr:komedija, horor
Godina:2004
Reziser:Edgar Wright
Scenario:Simon Pegg, Edgar Wright
Uloge:Simon Pegg, Nick Frost, Kate Ashfield
Uzrast:R
Award:11 nagrada i 16 nominacija
Box office:13.5M USD
Studio:Universal Pictures, StudioCanal, Working Title Films
Zemlja:UK
Website:www.universalstudiosentertainment.com/shaun-of-the-dead
Jezik:Engleski
Trajanje:99 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...