•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Shame (2011)

“Shame” je britanska drama iz 2011. godine. Što se tiče ovog filma, na njegovom scenariju je sarađivao Steve McQueen, koji je i režirao ovaj film. U njemu su glavni glumci Michael Fassbender i Carey Mulligan.

“Shame” je karakterističan po tome da u njemu ima eksplicitnih scena seksa, tako da je preporučen za publiku stariju od 17 godina. Svoju premijeru je imao 2. decembra 2011. godine.

U filmu je glavni junak Brandon (Michael Fassbender) koji je uspešan i zgodan mladić od 30 godina. On živi i radi u Nju Jorku. Čini se da ima sve, ali ima i jako čudnu narav zbog koje se oseća zarobljenim. Sa nezastitim seksualnim apetitima, Brandon živi životom koji karakterišu stalni i nasumični fizički kontakti. Nekada se dešava da on te susrete plaća, nekada se sam zadovoljava, ali je činjenica da njegove želje moraju da budu zadovoljene u svakom slučaju.

U filmu se pominje i sestra glavnog junaka Sissy (Carey Mulligan), koja je predstavljena kao mlada žena koja je u nevolji i koja je isto tako osetila posledice lošeg detinjstva kao i njen brat Brandon. Ono što se dešavalo u njihovom detinjstvu nikada nije potpuno otkriveno.

Brandon ne uspeva da se uklopi u svoj seksualni život, niti uspeva da ga kontroliše. Kada se sestra useljava u njegov stan, njegov svet se potpuno izmiče njegovoj kontroli.

Može se reći da je “Shame” vremensko ispitivanje prirode ljudskih potreba, kako ljudi žive svoje živote, ali je isto tako i jasni prikaz iskustava koji “oblikuju” svakog ponaosob.



Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:drama
Godina:2011
Reziser:Steve McQueen
Scenario:Abi Morgan, Steve McQueen
Uloge:Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale
Uzrast:NC-17
Award:nominovan za Zlatnog Globusa
Studio:Film4
Zemlja:UK
Website:foxsearchlight.com/shame/
Jezik:engleski
Trajanje:101 minut
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...