•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sećanje na kralja improvizacije

Veliki srpski glumac Zoran Radmilović (1933-1985), neprevaziđeni majstor improvizacije, umro je 21. jula 1985. godine.

Glumačku karijeru počeo je kao student 1960. godine u Beogradskom dramskom pozorištu, a 1964. prešao je u Atelje 212.

Legenda za života, upamćen je po nizu briljantnih uloga, poput Kralja Ibija, Radovana Trećeg, Trigorina u Čehovljevom "Galebu" i Laze Kostića u "Santa Marija dela Salute". Igrao je u mnogim filmovima i televizijskim serijama.

Na filmu je debitovao 1962. godine i igrao u nizu ostvarenja: "Čudna devojka", "Glineni golub", "Ram za sliku moje drage", "Pogled u noć", "Paviljon šest", "Srećna porodica"...

U "Radovanu Trećem" je poslednji put igrao 9. juna 1985. godine već ozbiljno bolestan. Samo tri dana kasnije prebačen je u bolnicu iz koje se nije vratio.

Preminuo je 21. jula 1985. u 53. godini na Prvoj hirurškoj klinici u Beogradu. Kremiran je, a njegova urna se nalazi u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Zoran Radmilović među srpskim glumcima važi za "kralja improvizacije" koji je publiku držao "pod kontrolom" od početka do kraja predstava.

Podeli:



Preporucujemo