•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Serija "'Alo alo" na meti napada zbog "uvredljivog sadržaja"

Korisnici društvenih mreža u Britaniji naljutili su se kada su shvatili da se tokom repriziranja kultne serije "Alo, alo", pred svaku epizodu pojavljuje upozorenje o "potencijalno uvredljivom sadržaju".

BBC komedija koja se prikazivala od 1982. do 1992. godine pratila je život kafedžije Renea tokom Drugog svetskog rata u okupiranoj Francuskoj i dešavanja u njegovom kafeu, koji je bio omiljen među Nemcima i paravan za pokret otpora.

U seriji su se pojavljivali brojni zabavni likovi, kojima su ismevani stereotipi o Nemcima, Francuzima, Britancima i Italijanima.

Osim brojnih stereotipa, postojale su i brojne seksualne aluzije.

Uprkos tome što je serija stekla kultni status i više puta je reprizirana, sada je britanska Britbox usluga, koja nudi BBC i ITV sadržaje, stavila upozorenje pred svaku epizodu, navodi Headliner.

"Ova komedija sadrži jezik i stavove tog vremena koji mogu da budu uvredljivi za neke gledaoce", navodi se u upozorenju.

Brojni gledaoci odmah su na društvenim mrežama izrazili svoje negodovanje, kritikujući upozorenje i ističući da je ono samo nastavak "kensel" kulture.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...