•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Senna (2010)

Senna je britansko-portugalski dokumentarni film iz 2010. godine koji prikazuje život i smrt brazilskog trostrukog prvaka Formule 1 Ayrtona Senne. Ovo je četvrti film reditelja Asifa Kapadije. Film je napravljen od strane ESPN-a i Working Title Filmsa. Distributer filma je Universal Studios. Film je dobio brojne kritike i pohvale. Snimljen je u tri verzije - normalna, produžena i Japanska verzija.

Film započinje Senninim dolaskom u Formulu 1 tokom sezone 1984. u Tolemanu i Lotusu. Dokumentarac se koncentriše na njegovo vreme dok je bio u britanksom timu McLaren. Opisuje njegov uspeh do svetske slave, dobijanje titule svetskog prvaka, suparništvo sa timskim kolegom Alanom Prostom i političke borbe sa šefom FISA-e Jean-Marie Balestreom. Film pokriva vrhunac njegovog suparništva tokom sezone 1989. i 1990., gde su Senna i Prost bili uključeni u kontroverzne borbe za titulu svetskog prvaka.

Nakon kratkog pregleda sezona gde je usledila tehnološka dominacija Williamsa, dokumentarni film doseže finale tokom sezone 1994. godine. Kasnije dokumentarac pokriva sve događaje sa treće trke svetskog prvenstva u San Marinu, gde Senna gubi svoj život u krivini Tamburello. Film završava na sahrani sa njegovom porodicom i najbližim prijateljima iz Formule.

Žanr:dokumentarni, biografija, sportski
Godina:2010
Reziser:Asif Kapadia
Scenario:Manish Pandey
Uloge:Ayrton Senna, Alain Prost, Frank Williams
Uzrast:PG-13
Award:12 osvojenih
Studio:Universal Pictures
Zemlja:UK
Website:www.universalpictures.com
Jezik:Engleski
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...