•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sedam nominacija za film Stevana Filipovića na Međunarodnom festivalu fantastičnog filma u Mantonu

Kratki igrani film „Breaking Point: A ‪Star Wars Story“ Stevana Filipovića, reditelja filmova Šejtanov ratnik, Šišanje, Pored mene, biće prikazan na Međunarodnom festivalu fantastičnog filma u Mantonu, u Francuskoj, od 16. do 18. oktobra ove godine. Film je nastao uz podršku Filmskog centra Srbije.

Na pomenutom festivalu, ovo Filipovićevo kratkometražno ostvarenje dobilo je nominacije u sledećim kategorijama: najbolji reditelj (Stevan Filipović), najbolji glumci (Slaven Došlo i Darko Ivić), najbolja glumica (Jana Milosavljević), najbolji scenario (Stevan Filipović), najbolja fotografija (Đorđe Stojiljković i Matej Milenković), najbolja muzika (Nemanja Rančić, Aleksandar Ranđelović, Chris Alexander Schultze).

Ovaj film, urađen na engleskom jeziku, dešava se nekoliko godina pre sedmog dela sage (Buđenje Sile), i počiva na sledećem zapletu: Galaktička Imperija je pobeđena. Na njenim ruševinama, nastala je Nova Republika, a sa njom i nova generacija Džedaj-vitezova, koju obučava Luk Skajvoker. Skajvoker je braću Dast, Nola (Darko Ivić) i Kesa (Slaven Došlo), sa surovih ‪ulica Korelije doveo su u svoj džedajski Hram, kako bih podučavao veštinama Sile. Večeras će braća naučiti poslednju lekciju.

Film je sniman na lokacijima u blizini Beograda (na Avali i Kosmaju). Scenograf je Branislav Crvenković, koji je i zadužen za maske vanzemaljaca i posebnu šminku. Pomoćnica reditelja i rediteljka druge ekipe je Isidora Bulatović.

Breaking Point: A ‪Star Wars Story Stevana Filipovića nastao je u produkciji beogradske producentske kuće Hypnopolis (producenti su Branislav Jević i Dušan Medić).

Fotografije sa snimanja: Tamara Antonović

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....