•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Secret Headquarters (2022)

Između velikog MCU-a, bezbrojnih rimejkova i franšiza, pa čak i filmova o video igricama, čini se da je Hollywood-ska opse} :“sija postojećim IP-om isisala sav kreativni vazduh iz filmskog posla. Ali originalni filmovi kao što su “Nope” i “Everything Everywhere All at Once” ove godine su se pohvalili velikim brojem na blagajni, potaknuvši razgovore i motivišući gledaoce da se vrate u bioskope. Ali sa filmovima sa najvećom zaradom koji su još uvek u velikoj meri zasnovani na postojećem IP-u, još je osvežavajuće kada Hollywood rizikuje u originalnoj priči, posebno kada su u pitanju uobičajeni filmovi za decu.

U tom cilјu, brza špijunska komedija “Secret Headquarters” je dobrodošao dodatak kanonu, koji će se sigurno izdvojiti po njegovim pametnim šalama i bezbrižnim akcijama. Sa Owen Wilson-om u glavnoj ulozi i u režiji “Catfish” dvojca Henry Joost-a i Ariel Schulman-a, “Secret Headquarters” se oseća savršeno kalibrisano da leti ispod radara tipične Hollywood-ske averzije prema riziku.

Brz i iskren, “Secret Headquarters” pretpostavlјa da njegova mlada publika ima osnovnu kulturnu pismenost bez ubacivanja u nespretne reference na društvenim mrežama koje često izgledaju kao tatine šale (iako Reddit dobija povike). Sa humorom sa PG ocenom u kome mogu da uživaju i roditelјi, “Secret Headquarters” se oseća kao filmski ekvivalent zabavnog ujaka koji se obraća vama kao odrasla osoba, ali i vozi zlobni Mario Kart.

Film počinje pogrešnim porodičnim kampovanjem, dok leteća eksplozija šalјe Jack-a (Wilson) u šumu i dalјe od njegove žene i malog sina. Zajedno sa misterioznim čovekom u taktičkoj opremi (Jesse Williams), on otkriva pad UAP-a. Kada mu svetleća kugla doleti u ruke i identifikuje ga kao The Guardian-a, to menja tok njegovog života.

Skačući deset godina kasnije, nekada razigrani otac se udalјio od njegovog sada 14-godišnjeg sina Charlie-a (Walker Scobell), koji se plaši da rođendanski vikend provede sa njegovim tatom. Ne znajući njegov pravi identitet, Charlie obožava The Guardian-a, koji je postao međunarodno poznati superheroj. Kada Jack odjuri na još jedan „hitni slučaj na poslu“, Charlie lažno zove njegovu mamu i umesto toga poziva njegovog najbolјeg prijatelјa Berger-a (“Good Boys” zvezda Keith L. Williams) na „divljanje“, iako ne zna šta to znači. Berger se pojavlјuje sa pametnom Lizzie (Abby James Witherspoon) i Charlie-evom dugogodišnjom simpaticom Maya (Momona Tamada), prekidajući Charlie-evu sesiju čišćenja punu balada.

Ne prođe mnogo vremena pre nego što šarolika ekipa otkrije tajni lift koji ih vodi do The Guardian-ove jazbine, bunkera punog gadžeta koji bi mogao da omogući i James Bond-u i Batman-u da budu još bolji. Među blagom, pronalaze jetpack, prenosivi portal i starinski VW kombi zelene boje limuna. Kada se deca veselo provozaju u Guardian-mobilu, osvetle radar kojim upravlјaju zli korporativni gospodar Ansel Algorn (Michael Peña) i njegov lakej (Williams). Ubrzo, plaćenici su se spustili u kuću potpuno naoružani, misleći da su pronašli The Guardian-a.

Kako radnja počinje, otkriva se da Algorn traži Source, blistavu crvenu kuglu koja je izabrala Jack-a za njenog Guardian-a. Stavlјajući ruku na loptu, Charlie vidi vizije sve smrti i razaranja koje bi mogle da budu oslobođene ako Sourcer padne u pogrešne ruke. Opremlјena punom snagom The Guardian-ove najsavremenije tehnologije, deca pripremaju plan da zaustave Algorn-a i njegove mišićavce. Poput mešavine “Home Alone” i “Spy Kids”, svaki smešni lik donosi njegov poseban sos u avanturu.

Kombinujući neozbilјnost tinejdžerke sa veštinama matematike, Lizzie dobija neke od smešnijih rečenica. Uz Britney Spears referencu stoji: „Zar nije prošla dovolјno? i ona brani Jack-ov izbor dodatka za njegovo magično odelo sa: „Zapravo mislim da smešna pakovanja stvarno imaju trenutak baš sada“.

Dobro tempirani jednostavne rečenice i neobaveznih strana su na pretek, svaka čast na scenariju, koji su napisali Schulman ai Joost zajedno sa Josh Koenigsberg-om. Scobell je harizmatičan i prirodan kao dečačka glavna uloga u filmu, ali svako druga deca imaju njihove čari i niko se ne oseća kao zastareo. Peña je posebno smešan kao zli Algorn, koji igra fizičku komediju sa Wilson-om u njihovoj glupoj poslednjoj bitci. Sve u svemu, “Secret Headquarters” predstavlјa veoma zabavnu vožnju za decu i odrasle. Možda neće postati franšiza, ali možda bi i trebalo. Hollywood-e, slušaš li?

Žanr:akcija, avantura, komedija
Godina:2022
Reziser: Henry Joost, Ariel Schulman
Scenario:Christopher L. Yost, Josh Koenigsberg, Henry Joost
Uloge:Owen Wilson, Michael Peña, Walker Scobell
Uzrast:PG
Studio:Jerry Bruckheimer Films, Paramount Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:104 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...