•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Scary Stories to Tell in the Dark (2019)

Ljubitelјi horora imaju tendenciju da preziru filmadžije koji izbegavaju šikljanje krvi i atmosferu intenziteta klinačke odbojnosti u korist pokušaja da prikupe najveću moguću publiku sa rejtingom nižim od R. Ali, s vremena na vreme, pojavlјuje se film oko koga oboje podseća one obožavatelјe na manje ekstremne priče o teroru koji su izvorno nadahnuli njihovu lјubav prema žanrovskom bioskopu, istovremeno pomažući da se obezbedi budućnost užasa sejući tu pobožnost današnjim u dananje tinejdžere i pred tinejdžere. Scary Stories to Tell in the Dark prizemljuje se čvrsto - i sa zlobnim, ali ne previše zloslutnim škripanjem - u tom kampu.

Režiran od strane Andre Rvredal-a (koji je napravio 2016. mršavu, zlobnu mašinu zastrašivanja, The Autopsy of Jane Doe), a producirao ju je oskarovski žanrovski gigant Guillermo del Toro, film je zasnovan na knjigama kratkih horor priča Scary Stories to Tell in The Dark. koje je napisao Alvin Schwartz, a ilustrovao Stephen Gammell. Te priče su čitatelјe upoznale sa takvim zlim duhovima kao strašilo koje dođe u zastrašujući život i stvorenje u potrazi za svojim nestalim velikim prstom, koji je porodica zapravo pojela (duga priča – dobro - kratka priča, tehnički, ali shvatate poentu). Umesto da prihvate očigledan antologijski filmski pristup, Rvredal, del Toro i filmski pisci su integrisali Schwartz-ova i Gammell-ova memorijalna čudovišta u jednu priču, neku vrstu nadprirodnog slasher filma sa okretnom glumačkom ekipom zveri koja zamenjuje Freddy-a ili Jason-a.

Radnja filma počinje na Noć veštica 1968. godine, a u Scary Stories to Tell in the Dark glume Zoe Margaret Colletti, Gabriel Rush i Austin Zajur kao grupa srednjoškolskih nestašaka Stella, Auggie i Chuck - misle da su nedovoljno brojčani gubitnici koji žive u Pensilvaniji. Nakon što je provocirao (pomalo opravdano) ljutnju tinejdžerskog razbojnika Tommy-a (Austin Abrams) tako što su bacili vreću vatrenog izmeta u njegov automobil, trio traži utočište kod lokalnog bioskopa za automobile i upoznaje prolazeći kroz grad Ramon Morales-a (Michael Garza). Pošto je ovo Noć veštica, a takođe i horor film, kvartet provali u napuštenu veliku gospodsku kuću gde iskaljuju gnev – kroz ne goreću kaku znači - duh davno mrtve, zlostavlјane žene po imenu Sarah Bellows. Osveta duha? Svake večeri ona čarobno piše novu priču u knjizi koju naši junaci pronalaze u podrumu velike gospodske kuće, pozivajući u stvarni svet drugačiju pretnju čudovišta. Nećemo dalјe kvariti stvari, osim ako kažemo da rezultirajuće sakaćenje sadrži mnogo telesnih užasa - opsesija del Tora koji potiče iz njegovog filma o vampiru Cronos iz 1993. godine - i uspeva da ukloni teror od pauka, gulaša, pa čak i zagrlјaja.

Blagosloven čvrstim rukama na terorističkom naboju i pobedničkoj ulozi, Scary Stories to Tell in the Dark je zgodan i ukusno užasan horor film. Da li će to stvoriti teško umiruće noćne more? Možda ne. Ali mnogo mlađih članova publike moliće roditelјe da uklјuče bar jedno svetlo u spavaćoj sobi nakon što ga vide. Kladili bi se u naš veliki prst za to!

Žanr:horor, misterija, triler
Godina:2019
Reziser:André Øvredal
Scenario:Dan Hageman, Kevin Hageman
Uloge:Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Dean Norris
Uzrast:PG-13
Studio:Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Dean Norris
Zemlja:United States
Website:www.scarystoriestotellinthedark.com
Jezik:engleski
Trajanje:108 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...