•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Samo ljudi (1957)

Predrag Bojanić, inženjer na gradnji hidrocentrale, ratni invalid bez noge, upozna u sanatorijumu za očne bolesti Ljubicu Romić, devojku koja je u ratu izgubila vid. Primarijus Vrančić predlaže Bubi da se pre operacije koja bi joj mogla vratiti vid odmori u obližnjem pansionu u kome stanuju Bojkan i njegov prijatelj dr. Žarko Mitrović, Vrančićev pomoćnik. Pritom nalaže Mitroviću da Bubi ne otkriju da je Bojkan hrom, kako ne bi pomislila da je u domu za invalide: njena psihička spremnost najvažnija je za uspeh operacije.

Domaćica pansiona, teta Ema, isprva teško prihvata Bubu, jer je ljubomorna na gošće u pansionu, ali se postepeno sa njom zbližava. Buba i Bojkan provode sve više vremena zajedno, zabavljaju se skijanjem (usprkos hromosti on je izvrstan skijaš), a na kraju i zaljubljuju. Njemu je isprva neugodno što joj ne može otkriti da nema noge, ali kasnije mu je gotovo i drago što ona ne zna za njegovu manu. U pansion dolazi Lela, Mirkovićeva prijateljica, i svojoj nesmotrenošću izazove nervozu i Eminu ljubomoru, a zategnutost situacije pojačavaju činjenica da se termin operacije bliži i Bojkanova strepnja zbog prikrivanja invalidnosti…

Tokom 1950-ih i 1960-jugoslavenska kinematografija doživela je svoje pravo zlatno doba, i filmski studiji u Beogradu su često nazivaju "evropskom Hollywoodom." Mnogi poznati američki, italijanski, sovetski i ostali popularni svetski glumci tog vremena dolazili su da učestvuju u nekim od tih jugoslavenskih filmova - to posebno bitno za period 1960 - 1975. godine.

Uživajte u ovom filmu iz 50-ih, setite se kakvi su tada bili filmovi.

NNT
Žanr:drama
Godina:1957
Reziser:Branko Bauer
Scenario:Arsen Diklic
Uloge:Tamara Miletic, Milorad Margetic, Niksa Stefanini
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:Srpski
Trajanje:106minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...