•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Rust And Bone (De rouille et d'os) (2012)

Tri godine nakon nagrađivane zatvorske drame Prorok (Un prophète) francuski reditelj Žak Odiar nam se vraća svojim šestim filmom Rđa i kost (De rouille et d’os).

Scenario je napisao zajedno sa svojim stalnim saradnikom Tomasom Bigedainom a radi se o ekranizaciji jedne od novela kanadskog pisca Krejga Davisona. Film prati sudbinu dvoje marginalaca koji se bore sa svojim unutrašnjim demonima i opsesijama.

S jedne strane imamo Stefani, dreserku orka kitova u akvaparku, devojku koja zavodi muškarce do iznemoglosti a kojoj se život ruši kada joj amputiraju obe noge nakon nesreće. A sa druge strane imamo Alija, boksera koji učestvuje u borbama na “crno” koji dobija sina na izdržavanje, a nema ni stana ni novca. Dve mučene duše koje će se sastaviti i suštinski izmeniti život jedno drugom.

Glavne uloge tumače oskarovka Marion Kotijar i prošlogodišnje filmsko otkrovenje Matijas Šonaerts (film Bullhead). Ova ljubavna drama imala je premijeru francuskim bioskopima 17. maja 2012. godine.

Žanr:drama, romansa
Godina:2012
Reziser:Jacques Audiard
Scenario:Jacques Audiard, Thomas Bidegain
Uloge:Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts, Armand Verdure
Uzrast:R
Award:6 nagrada i 4 nominacija
Studio:France 2 Cinéma
Zemlja:France
Website:www.sonyclassics.com/rustandbone
Jezik:Francuski
Trajanje:120 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu