•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Rules Don't Apply (2016)

Holivudska ikona, legendarni zavodnik, usamljeni misteriozni čovek: nije teško zamisliti šta je Warrena Beattyja privuklo Howardu Hughesu. Osim očiglednih osobina koje ova dva čoveka dele, razuzdani život pokojnog tajkuna (Seks! Novac! Ludilo! Brkovi!) predstavlja materijal za autobiografske filmove iz snova – i to one koji su dovoljno privlačni da postanu strastveni projekti čak i skoro četiri decenije nakon nastanka, a mogu i da izvuku Beattyja iz penzije po prvi put nakon 15 godina.

Međutim, ispostavlja se da se „Rules Don’t Apply“ skoro uopšte ne bavi Hughesom. Umesto toga, to veoma ljupko snimljena, omanja studija romanse u procvatu između dvoje izmišljenih likova – početnika u šoubiznisu: radi se o glumici u usponu Marlai Mabrey (Lily Collins) i njenom ličnom vozaču Franku Forbesu (Alden Ehrenreich). Poreklom iz jednog čednog malog grada po imenu Virginia Baptist, Marla biva namamljena u Los Anđeles davne 1958. godine time što joj je obećan ugovor (Hughes je bio poznat po tome što je plaćao čitavu grupu veoma lepih mladih starleta; većina njih nikada nije ni prišla filmskom setu). Frank, ambiciozni momak iz grada po imenu Fresno, koji kod kuće ima verenicu, ali i svoje sopstvene aspiracije da postane neko i nešto, zapravo se nada da će mu šoferski posao omogućiti, ako ništa drugo, bar pristup Hughesu kako bi mu ispričao nekoliko svojih velikih ideja. Ni njoj ni njemu ne preostaje ništa drugo nego da sede i čekaju na bilo kakav znak od svog nedostižnog šefa – i, pošto je zbližavanje sa „talentima“ strogo zabranjeno, da se bore sa međusobnom neizbežnom privlačnošću.

Kada se – zajedno sa gledaocima – napokon susretnu sa čovekom iza kulisa, on je u isto vreme mnogo manje i mnogo više zastrašujuć od onoga što svi zamišljamo. Kako biste stekli bolji uvid u potpuniji portret Hughesovih slavnih dana i nagle propasti zbog mentalne bolesti, moraćete da pogledate epski film Martina Scorsesea po imenu „The Aviator“ iz 2004. godine; on je tu već zbunjeni agorafob prepušten slučaju, koji je više fokusiran na sladoled sa ukusom banane i lešnika i zaostavštinu svog oca nego na svakodnevno upravljanje poslovnim carstvom vrednim nekoliko milijardi dolara. Možda je to i razlog zbog kojeg Beatty na posletku zapostavlja svoju temu, kao i sopstvenu ulogu, zbog tako slatke sitnice u vidu ljubavne priče koja se lako zaboravlja.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:2016
Reziser:Warren Beatty
Scenario:Warren Beatty
Uloge:Lily Collins, Haley Bennett, Taissa Farmiga
Uzrast:PG-13
Award:Nominovan za 1 Zlatni Globus, 3 nagrade i 7 nominacija
Studio:Regency Enterprises, RatPac Entertainment, Worldview Entertainment
Zemlja:United States
Website:www.foxmovies.com/movies/rules-dont-apply
Jezik:engleski
Trajanje:127 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...