•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Romancing the Stone (1984)

Kao Joan Wilder, Kathleen Turner igra ulogu spisateljice pustolovnih romana, redom bestselera, o Angelini, Joaninom izmišljenom alter egu, i njenom junaku Jesseju, koji uvek spašava Angelinu baš na vreme da zajedno odu u zalazak sunda.

Ova sramežljiva, nesigurna i beznadežno romantična Joan veruje da za nju negde postoji muškarac baš poput Jesseja. Njen siguran, običan i usamljenički život u New Yorku završiće se kada sazna da joj je sestra Elaine (Mary Ellen Trainor) oteta u Cartageni u Kolumbiji, a drže je dvojica zločinaca (Danny DeVito i Zack Norman), koji kao otkupninu zahtevaju kartu sa blagom koju Joan poseduje. Čim izađe iz aviona, zli Zolo (Manuel Ojeda), korumpirani kolumbijski agent koji ju je pratio iz New Yorka, namami je u pogrešan autobus. Baš kada na napuštenom putu usred kolumbijske prašume Joanu napadnu, muška silueta, nalik na izmišljenoga Jesseja, izroniće iz senke i priteći joj u pomoć da je spasi. To je Jack Colton (Michael Douglas), obučen u lovačku odeću i sa puškom vinčesterkom. Joan smatra da je on muškarac o kakvome je oduvek sanjala. Za Jacka, ona je čudan prizor – usred džungle, obučena u trodelni Bergdorf-Goodman kostim, u visokim potpeticama i sa dizajnerskim kovčegom u rukama. Njoj treba pomoć da nekako dođe do telefona, ali on će ovoj frustriranoj dami pomoći samo za pravu cenu. Kad se uspeju da dogovore, kreću na put kroz džunglu, i uskoro su u begu od grupe zlikovaca, koji, svi redom, nastoje doći do karte koja navodno vodi do skrivenoga blaga.

Među zvezdama filma je i Danny DeVito, koja igra Ralpha, sitnog njujorškog kriminalca koji se udružio sa svojim rođakom Irom (Zack Norman) u krijumčarenju iz južne Amerike, koji iz hobija skuplja gladne krokodile i drži ih kao ljubimce.

Kultni film u kome briljira kompletna filmska ekipa, obavezno pogledajte kada nađete vremena.

NNT
Žanr:akcija, avantura, komedija
Godina:1984
Reziser:Robert Zemeckis
Scenario:Diane Thomas
Uloge:Michael Douglas, Kathleen Turner, Danny DeVito
Uzrast:PG
Award:Nominovan za Oscara, 6 nagrada i dve nominacije
Box office:87
Studio:Twentieth Century Fox Film Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...