•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ricochet (1991)

Ricochet je američki igrani film snimljen 1991. godine u režiji Russela Mulchayja. Po žanru je akcioni triler, a glavne uloge igraju Denzel Washington i John Lithgow.

Policajac Nick Styles (Denzel Washington) zadobija veliku medijsku pažnju kad nesvakidašnjim načinom uhapsi poznatog opasnog ubicu Earla Blakea (John Lithgow) u zabavnom parku.

Sledećih sedam godina koje provodi u zatvoru Blake postaje opsednut Stylesom i planira opaku osvetu. Styles u međuvremenu izgrađuje blistavu karijeru i postaje državni tužilac, srećno oženjeni muškarac i otac dveju devojčica.

Blake organizuje beg iz zatvora i namešta dokaze koji upućuju da je pritom poginuo. Istovremeno počinje postavljati lažne dokaze koji Stylesa terete za seksualno zlostavljanje dece i ubistvo partnera. Stylesu više nitko ne veruje, čak ni vlastita žena, pa se on za pomoć obraća prijatelju iz detinjstva, dileru droge i vođi opasne bande, Odessi (Ice T)...

Denzel Washington je odličan u svojoj ulozi dobrog čoveka u nemogućoj situaciji. John Lithgow, uvek zanimljiv, savršen u ulozi psihotičnog kriminalca. Jedino možda malo kvari celokupan utisak relativno predvidljiv kraj.

Ovaj film je pravi dragulj i primer kako bi trebao da izgleda dobar akcioni film i kao takav zaslužuje tople preporuke.

NNT
Žanr:akcija, krimi, drama
Godina:1991
Reziser:Russell Mulcahy
Producent:Michael Levy, Joel Silver
Scenario:Fred Dekker, Menno Meyjes
Uloge:Denzel Washington, John Lithgow, Ice-T
Uzrast:R
Box office:22
Studio:Cinema Plus, Home Box Office (HBO)
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:109 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....