•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Reservoir Dogs (1992)

“Reservoir Dogs” je zločinački film iz 1992. godine koji je obeležio početak rediteljske karijere Quentin-a Tarantino-a. Glumačka ekipa je takođe odlična: Harvey Keitel, Steve Buscemi, Tim Roth, Michael Madsen, Chris Penn i Lawrence Tierney. Tarantino ima manju ulogu u samom filmu. Važne su teme: nasilnog zločina, reference na pop kulturu i nelinearnu priču, a neki od ključnih elemenata su slični onima koji se mogu pronaći u filmu Ringo-a Lam-a iz 1987. godine “City On Fire”.

Šestorica kriminalaca koji su stranci jedni drugima su unajmljeni od strane kriminalnog bosa Joe-a Cabot-a da izvedu pljačku dijamanta. Dobili su lažna imena kako se ne bi približili previše jedan drugom i koncentrisali samo na posao. Oni su sasvim sigurni da će pomenuta pljačka uspeti. Ali, kada se policija pojavi baš na mesto pljačke u vreme kada se ona i odvija i jedan od njih je ubijen, ostali odlaze u skladište koje je već određeno kao sklonište gde počinju da sumnjaju da je jedan od njih u stvari policajac na zadatku.

Ovo je odlično ostvarenje koje morate pogledati.

Žanr:zločin, misterija, triler
Godina:1992
Reziser:Quentin Tarantino
Scenario:Quentin Tarantino, Roger Avary
Uloge:Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen
Award:8 osvojenih, 6 nominacija
Box office:2 miliona USD
Studio:Live Entertainment, Dog Eat Dog Productions Inc.
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:99 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...