•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Requiem for a Dream (2000)

Requiem for a Dream (preveden kao Rekvijem za san) je američki igrani film snimljen 2000. u režiji Darrena Aronofskog. Po žanru je drama, a temelji se na istoimenom romanu Huberta Selbyja Juniora. Protagonisti su majka, njen sin, njegova devojka i prijatelj - a radnja prati njihov život kroz tri godišnja doba, kada svako od njih postaje žrtvom zavisnosti i od nje teško strada.

Film je imao problema sa cenzurom, jer je odbor MPAA tražio da se iseku scene seksa. Arronofsky je to odbio, ali je u američkim bioskopima distribuiran pod rejtingom NC-17. Usprkos tome, dobio je brojne pohvale, a Ellen Burstyn, koja je glumila lik majke, nominovana je za Oscara. Film se takođe isticao i muzikom Clinta Mansella, a posebno kompozicijom Lux Aeterna koja je kasnije korišćena u brojnim trejlerima za filmove 2000-ih.

Žanr:drama
Godina:2000
Reziser:Darren Aronofsky
Scenario: Hubert Selby Jr.
Uloge: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly
Uzrast:NR
Award:25 osvojenih
Studio: Artisan Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:102 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu