•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Reditelj George Miller tužio Warner Bros. zbog 'Pobesnelog Maxa'

Nagrađivani filmaš i Oskarovac George Miller je tužio poznatu američku kompaniju za proizvodnju i distribuciju filmova Warner Bros. zbog neisplaćenog bonusa za film Pobesneli Max iz 2015. godine, piše The Wrap.

„Jednostavnim rečima, duguju nam priličnu zaradu za naš vredan i mukotrpan 10-godišnji rad na scenariju i dodatne tri godine priprema u produkciji filma. Sav naš težak rad je rezultirao time da je film bio odlično prihvaćen u celom svetu“, stoji u zajedničkoj izjavi produkcijske kuće Kennedy Miller Mitchell koju je George Miller osnovao 1978. godine. „Radije bismo radili filmove s Bros.-om nego se sudili s njima, ali nakon više od godine dana nismo uspeli postići dogovor tako da nam nema druge nego posegnuti za tužbom.“

Warner Bros. je na ovu izjavu i nadolazeću tužbu samo kratko odgovorio da se ne slaže s optužbama i da će se žestoko braniti na sudu.

The Wrap navodi kako je problem nastao u tome što je Millerov dogovor s Bros.-om sadržao uslov da će kompanija Kennedy Miller Mitchell dobiti 7 miliona bonusa ako se ispostavi da je film koštao maje od 157 miliona dolara, minus troškovi promocije. U ugovoru je postojala i odredba da će Warner Bros. prvo od Millerove produkcijske kompanije tražiti dopuštenje za povećanje troškova ako će to biti potrebno. Warner Bros. je izračunao da je film prekoračio budžet prema čemu kompaniji Kennedy Miller Mitchell ne pripada bonus, za što oni tvrde da nije istina.

Pobesneli Maxje 2015. godine bio veliki hit u bioskopima, bio je nominovan za 10 Oskara od kojih je osvojio šest. U glavnim ulogama su Tom Hardy i Charlize Theron, a i dan danas se nagađa o nastavku ili spin offu.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu