•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ralph Breaks the Internet (2018)

"Nastavak koji je bolјi od originala" je nedostižan klub, ograničen do sada, prema mišlјenju kritičara, na Toy Story 2, The Godfather 2, i Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Pa, vreme je da dočekamo novog člana bande. Ambiciozan, prelepo animiran i pametan za grešku, Ralph Breaks oslobađa internet od zamki većine nastavaka tako što nikada ne napušta srce zbog veće pirotehnike franšize.

Pridružujemo se Ralph-u (John C. Reilly) i Vanellope (Sarah Silverman) šest godina nakon završetka prvog filma, sada najbolјih prijatelјa koji žive uudobnoj monotoniji Litvak-ove Arcade. Ali, kao i svaka samopoštujuća princeza iz Disney-a, Vanellope želi više (mada ona neće pevati o tome sve do kasnije). Kada slomlјeni upravlјač preti da će Sugar Rush biti isklјučen zauvek, Ralph i Vanellope se bacaju preko WiFi rutera u beskrajni grad na internetu, kako bi nabavili novi na eBay-u. Ali predmeti stvarnog sveta koštaju stvarni novac, koji šalјe Ralpha i Vanellope na putovanje koje ih upoznaje sa sumnjivom pop-up reklamom (misteriozno nepriznatim, ali uvek šarmantnim Bill Hader-om), brzo pričajuća glava YouTube algoritma Yesss (Taraji P. Henson), i porodica auto-trkača (pozajmila glas Fast and Furious glumica Gal Gadot).

Meta vicevi - i sofisticirana tema o nesigurnosti i ko-zavisnosti - mogu više da odjekuju kod roditelјa nego kod mlađe dece, iako će svi biti jednako oduševlјeni kratkim trenutcima sa timom Disney princeza koje su toliko zabavne neće vam ni pomisliti da su se uglavile (na kom internet sajtu su one beše zastupljene?). Ta scena, vrhunac filma, oličava nespretnost zapleta na momente. Nema razloga da su ove Disney princeze tamo; one nisu tematski rezonantne, niti ih zaplet organski predstavlja.

Ali ipak je nekako savršeno u duhu Wreck-It-Ralph-a. Prvi film je radio na meta-tekstualnoj premisi: šta ako je zlikovac iz video-igre bio svestan činjenice da je on bio zločinac iz video igara? Izgleda jedino razumno da nastavak proširuje taj meta-tekstualni objektiv na film u celini: šta ako je film napunjen iznenađenjima sa prekrasnim pop kulturnim referencama bio svestan da je njegova privlačnost bila da je film ispunjen iznenađenjima sa prekrasnim pop kulturnim referencama?

Ponekad, film pati od nekoliko sramotnih trenutaka samorazvijene svesti o internetu. (Zamislite da vam je mama pričala o najnovijem mitu na internetu koju je videla.To je taj osećaj.) Ali nikad ne prelazi preko linije samo slatko i nikad ne odvlači pažnju od fundamentalno dobrog filma.

Pokrivajte oči svojoj dečici za vreme istinskog uznemirujućeg vrhunca, a zatim pokrivajte svoje kasnije, tako da niko ne vidi koliko plačete.

Žanr:animacija, avantura, komedija
Godina:2018
Reziser:Phil Johnston, Rich Moore
Scenario:Phil Johnston, Pamela Ribon
Uloge:John C. Reilly, Sarah Silverman, Gal Gadot
Uzrast:PG
Award:1 nagrada i 35 nominacija
Box office:188M USD
Studio:Walt Disney Animation Studios, Walt Disney Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:112 mainut
Podeli:



Preporucujemo