•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

REPERTOAR POZORIŠTA LUTAKA

Tokom ove sedmice u Pozorištu lutaka biće izvedana predstava „Dvanaesto more“ u dva termina, u četvrtak 27. oktobra u 18.00 časova i nedelju 30. oktobra u 11.30.


Kratak sadržaj

Predstava “Dvanaesto more” bazira se na istoimenoj noveli za decu jednog od najznačajnijih i najautentičnijih pisaca za decu Igora Kolarova.

Ova savremena bajka prati period u životu dvanaestogodišnje devojčice Kie, koja se po mnogim stvarima razlikuje od običnih devojčica, kako to Kolarov u svojoj drugoj knjizi kaže “zato što je na svetu previše ostalih devojčica”.

Njena najbolja prijateljica je gospođa Flo, neobična pojava i avanturista, koja je pristutna samo glasom i u vidu pisanih tragova putem pisama i razglednica sa najneobičnijih mesta na zemlji.

Nakon poznanstva sa vršnjakinjom Simonom, dve devojčice dele svoje tajne i zajedno grade svoj neobični svet, čiji je glavni simbol mesečev vrt, trijumf njihove mašte i zanesenosti romantičnim pogledom na svet. Njihovu sreću zamagljuje činjenica da je Simona bolešljiva devojčica i jednoga dana prilikom izrade mesečevog vrta Simona pada u san iz koga se ne budi. Požalivši se gospođi Flo, očajna Kia dobija nagoveštaj da jedan misteriozni ključ vodi ka tigru koji nedostaje, a za koji Kia veruje da je ključ za Simonino izbavljenje i ozdravljenje. Kroz potragu za tigrom Kia sreće neobične bajkovite likove od kojih dobija uputstva koja joj pomažu da ispuni svoju misiju.


Predstava je premijerno izvedena juna 2021. godine, a na Dvanaestom pozorišnom festivalu za decu u Zaječaru u maju ove godine je osvojila Gran-pri.

Predstavu „Dvanaesto more“ je režirao Boris Todorović, a uloge tumače: Jelena Đorđević, Marija Cvetković, Aleksandra Pavlović, Toma Bibić, Lazar Nikolić i Srđan Miljković.

Preporučeni uzrast: 10+

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....